Agencije za pronalaženje kadrova

Agencije za pronalaženje kadrova

od J.M.R / L: A. K.

Recruitment Company ili Agency

Kao što znate, posredničke firme za iznajmljivanje radnika (tzv. Zeit firme) ne mogu Vam raditi papire, međutim, jeste li upoznati s Recruitment Company ili Agency. Ove agencije sasvim legalno rade, ali oni nisu Vaši poslodavci. Oni vrše uslugu povlačenja (regrutiranja) osoblja za firme kojima su potrebni radnici.

Najkraće, agenciju za pronalaženje kadrova angažira poslodavac kako bi mu aktivnim pristupom pomogla pronaći odgovarajuću osobu za popunjavanje otvorenog radnog mjesta. Za uspješno pronalaženje poslodavac agenciji plaća posredničku proviziju.

Pri popunjavanju radnog mjesta, agencije koriste nekoliko pristupa, a ovisno o poziciji koje popunjavaju i o vlastitom stilu rada. Regrutiranje (prikupljanje određenog broja kandidata koji zatim prolaze odabir) agencija može provesti oglašavanjem radnog mjesta, pregledom vlastite baze podataka, aktivnom potragom za kandidatima posebno upriličenim za popunjavanje te pozicije ili kombinacijom spomenutih metoda.

Pozicije srednjeg menadžmenta, specijaliste i administrativno osoblje agencija najčešće oglašava, ali kandidate povlači i pretraživanjem vlastite baze u kojoj se nalazi mnoštvo kandidata (uglavnom iz prošlih natječaja). Bolje agencije tu bazu neprestano dopunjavaju i iz drugih izvora pa će tako u svoju bazu uvrstiti poslovnu biografiju (CV) nekog zanimljivog profesionalca i onda kad nemaju otvoren natječaj. Pri popunjavanju viših pozicija neke agencije pristupaju aktivnoj potrazi, takozvanom headhuntingu, što bi u doslovnom prijevodu značilo  „lovac na glave”. Taj se izraz uglavnom ne koristi, ali se može čuti simpatičniji izraz – „lovac na talente”.

Poslije faze povlačenja kandidata, agencije biraju kandidate na osnovi njihovih poslovnih biografija, intervjua i testova. Iako je intervju općenito najjači alat u odabiru kadrova, neke agencije kandidate odabiru samo na osnovi poslovnih biografija i testova. Neke druge pak ne testiraju, već samo intervjuiraju kandidate, a neke isključivo primaju prijave kandidata i prosljeđuju ih poslodavcima.

Na kraju procesa odabira agencije najčešće predlažu tri ili četiri kandidata za određenu poziciju, a konačni je izbor na poslodavcu. Kao tragaču za (boljim) poslom, najzanimljivije su one agencije koje u potrazi za kadrovima aktivno pristupaju najboljim kadrovima (klasični headhunting) i one koje imaju kvalitetnu bazu podataka. Pristup najboljim kandidatima kroz headhunting ili bazu podataka omogućuje agenciji da zahtjeve klijenata riješi učinkovito i kvalitetno. Takvoj će se agenciji obraćati najbolje firme pa je korisno „ušuljati” se u njezinu bazu podataka!