Peticija za priznavanje makedonskih vozačkih dozvola / Петиција за признавање на македонските возачки дозволи во Германија

L: A. K.

Gospodin Aleksandar Buzleski  bori  se za priznavanje vozačkih dozvola za građane Makedonije

 

Gospodin Buzelski također je član grupe Idemo u svijet – Njemačka  i vodi javnu borbu za priznavanje vozačkih dozvola za građane Makedonije. IUSNJ grupe rado podržavaju njegov rad, zato još jednom apeliramo na sve članove IUSNJ grupa da pokušamo dostići 50.000 glasova da napokon njemačka strana prizna vozačke dozvole građana Makedonije.

Gospodin Buzleski javlja nam se i preko makedonskog KANALA 5 u jednom intervjuu.

Усогласувањето на трае со години, а тоа ги чини многу Македонците со престој во Германија.
На оваа тема во Дневникот Маја Дамјановска разговараше со Александар Бузлески  еден од организаторите на петицијата за признавање на македонските возачки дозволи во Германија.
-Вие покренавте петиција. Сметате ли дека на овој начин ќе бидат отстранети пречките за признавање односно правење препис на македонските возачки дозволи во германски дозволи по 6 месеци престој во Германија.
Во видеото погледнете го целиот разговор.
-Во комуникација сте и со македонското министерство за внатрешни работи, од таму велат дека се работи на отстранување на проблемот, но кочницата е на германска страна.
-Ќе успеете ли да соберете 50 илјади потписи?