Ograničenja za kontakte do 3. svibnja?

Ograničenja za kontakte do 3. svibnja?

15.4.2020 14:00 / Dominko Andrinn

Danas popodne kancelarka Merkel se savjetuje sa ministrima saveznih zemalja kako da nastave s ograničenjima korone. Sada su procurila prva razmatranja: ograničenja kontakata mogla bi ostati barem do 3. svibnja, ali prve trgovine bi otvorile ranije.

Produženje

Prema medijskim izvještajima, savezna vlada želi predložiti da se postojeća ograničenja za kontakt i putovanja za građane zadrže najmanje do 3. svibnja. Produženje ograničenja kontakta trebalo bi služiti uštedi dodatnog vremena u daljnjem razvoju intenzivnih kapaciteta u bolnicama i povećanju kapaciteta ispitivanja infekcije virusa korone. Plan produženja ograničenja je navodno rezultat jučerašnjeg konferencijskog poziva kancelarke i ministara.

Trgovine se trebaju otvoriti

Trgovine s velikim maloprodajnim prostorom trebaju se otvoriti. Prema izvješćima, federalna vlada danas također želi predložiti posebne mjere saveznim državama o tome kako bi se dijelovi maloprodajnog sektora mogli ponovo otvoriti pod strogim uvjetima od 20. travnja. Prema podacima dpa iz županija, trgovinama do prodajne površine od 800 četvornih metara moglo bi se dopustiti ponovno otvaranje u prvom koraku – ali pod uvjetom higijene, kontrole pristupa i izbjegavanja redova.

Ostale trgovine i organizacije
Bez obzira na prodajni prostor, trgovci automobila, trgovci biciklima i knjižarama trebali bi se ponovo otvoriti nakon papira. Kulturni objekti poput knjižnica i arhiva, kao i zoološki i botanički vrtovi trebali bi se moći ponovo otvoriti pod istim uvjetima.

Nediskriminacija
Generalni direktor Njemačke trgovinske asocijacije (HDE), Stefan Genth, apelirao je kancelaru u e-poruci da se zalaže za ujednačeni i nediskriminatorne postupak za cijeli maloprodajni sektor.

Frizeri otvaraju opet od 4. svibnja?

Frizeri bi se 4. svibnja također trebali moći otvoriti javlja dpa agentura.

Restorani ostaju zatvoerni
Restorani, barovi i pubovi trebali bi ostati još zatvoreni.

Otvara se mogućnost posjete vjerskih obreda

Prema ovome, Federalno ministarstvo unutarnjih poslova trebalo bi ovog tjedna započeti odgovarajuće razgovore s predstavnicima vjerskih zajednica.

Postepeno otvaranje škola
Prema informacijama iz glavnog studija ARD-a, većina premijera očito se složila s prijedlogom savezne vlade da se od početka svibnja postupno otvaraju škole za stariju djecu i završne razrede osnovnih škola.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.