Flixbus obustavlja privremeno prijevoz putnika

N: D.A.

Flixbus obustavlja privremeno prijevoz putnika


Nove mjere korone također imaju utjecaj na tvrtke u turističkoj industriji. Tvrtka Flixbus ne nudi više putovanja za mjesec studeni.

Davatelj usluga međugradskih autobusa Flixbus privremeno prestaje s radom od 3. studenog u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj zbog novih pravila Corone. Tvrtka međugradske željeznice Flixtrain privremeno više neće prometovati od utorka, kao što je tvrtka Flixmobility najavila u petak.

Ako situacija dopusti, Flixbus želi nastaviti s radom do praznika. “Flixtrain će se ponovno pokrenuti čim to bude moguće i razumno.” Suosnivač i izvršni direktor André Schwämmlein rekao je da ova odluka nije laka: “Napokon, naši su načini prijevoza dva najsigurnija načina prijevoza čak i u vrijeme Corone.”

Manje putnika u listopadu

Ipak, treba reagirati na trenutnu situaciju. U proljeće je tvrtka privremeno prestala nuditi putovanja zbog zahtjeva za koronom. “Ljeti smo ponovno mogli opslužiti otprilike polovicu naše mreže. Pozorno pratimo potražnju”, rekao je Schwämmlein novinama “Welt am Sonntag”.

Međutim, već u listopadu ponovno je postojala “smanjena želja za putovanjem”. “Trenutno smo oko 30 posto, ali opet ćemo ga potpuno smanjiti jer politička želja nije putovati”.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.