Svi putnici u Republiku Irsku trebat će od subote negativan Covid-19 test

Svi putnici u Republiku Irsku trebat će od subotenegativan Covid-19 test

Kabinet se složio proširiti mjeru koja zahtijeva od putnike jedna PCR test.

Svi putnici u Republiku Irsku morat će poloziti negativni PCR Covid-19 test iz prethodna 72 sata, navodi se u novim pravilima postavljenim na snagu ove subote.

Vlada se u utorak složila s novim mjerama. U vladinoj izjavi stoji da će za dolaske iz Britanije i Južne Afrike i dalje biti potreban negativan PCR test i moraju se nastaviti izolirati 14 dana, čak i ako nakon dolaska uzmu drugi test. Putovanje iz obje te zemlje ograničeno je u pokušaju izbjegavanja uvoza još dvije prenosive inačice Covid-19 koja je tamo prvi put otkrivena. U Republici su pronađene i varijanta UK i južnoafrička.

Prema novim planovima, ljudi koji dođu iz „sivih“ ili „crvenih“ zemalja (kako ih definira semaforski sustav EU-a) morat će ograničiti kretanje pet dana, a ako dobiju negativan PCR test, ovaj zahtjev može biti podignuta. Oni koji lete iz “zelenih” i “narančastih” zemalja neće morati ograničiti kretanje. Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti daje zemljama EU ocjenu na temelju testne pozitivnosti za Covid-19 i 14-dnevne stope incidencije za svaku državu.

Izvor:
https://www.irishtimes.com/news/politics/all-travellers-into-republic-will-need-negative-covid-19-tests-from-saturday-1.4456683?mode=amp

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.