Informacije o određivanju međunarodnih rizičnih područja


N: D.A.
Informacije o određivanju međunarodnih rizičnih područja od strane Federalnog ministarstva vanjskih poslova, zdravstva i unutarnjih poslova.

Klasifikacija kao rizično područje temelji se na zajedničkoj analizi i odluci Federalnog ministarstva zdravstva, Ministarstva vanjskih poslova i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, zgrade i unutarnjih poslova.

Dolje navedene države / regije trenutno su označene kao područja u kojima postoji povećani rizik od zaraze SARS-CoV-2. U zagradama je navedeno od kada se to područje smatra rizičnim područjem. Na dnu stranice pronaći ćete sažetak područja koja su u bilo kojem trenutku u proteklih 10 dana bila rizična područja, ali NISU trenutno.

Za one koji ulaze u Saveznu Republiku Njemačku i koji su boravili u rizičnom području u bilo kojem trenutku u zadnjih 10 dana prije ulaska, postoji obveza odvajanja u skladu s odgovarajućim propisima o karanteni odgovornih saveznih država.

Od 8. studenog 2020. putnici koji ulaze ili se vraćaju iz inozemstva koji su boravili u rizičnom području u posljednjih deset dana prije ulaska u zemlju obvezni su ući u desetodnevnu karantenu odmah nakon ulaska u zemlju.

Osim toga, putnici se moraju registrirati na https://www.einreiseanmeldung.de prije dolaska u Njemačku i prilikom ulaska kod sebe imati dokaz o registraciji. Nakon najranije pet dana karantene, oni koji ulaze u zemlju mogu se testirati na SARS-CoV-2 kako bi karantenu okončali negativnim rezultatom testa. Kako bi se održala zajednica i trgovina, određene su skupine ljudi izuzete od obveze karantene.

Također su predviđene iznimke iz obiteljskih razloga. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s propisima o karanteni koji se odnose na vas i bilo kojim iznimkama koje se mogu odnositi na vas, kontaktirajte dotičnu saveznu državu.

Odredbe odgovarajućih saveznih država mogu se povezati na sljedećem web mjestu:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Daljnje informacije o registraciji digitalnog unosa također se mogu naći na

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisen/merkblatt-dea/faq-dea.html

Različiti propisi primjenjuju se na ljude koji putuju u Njemačku nakon boravka u regijama s posebno visokim rizikom od zaraze. To uključuje regije s posebno velikim brojem slučajeva (područja s velikom incidencijom) i regije u kojima su se proširile određene inačice virusa (područja s virusnim varijantama). Za ove putnike predviđena su stroža pravila kako bi se dodatno ograničio ulazak koronavirusa SARS-CoV 2 i kako bi se izbjeglo brzo širenje novih verzija virusa. Svatko tko je boravio u jednoj od ovih regija u posljednjih 10 dana prije ulaska u zemlju, obvezan je sa sobom ponijeti dokaz (liječničko uvjerenje ili rezultat testa) da nije zaražen koronavirusom SARS-CoV-2 i na zahtjev nadležnom tijelu ili tijelu koje je ono naručilo. Ovaj test je možda proveden najmanje 48 sati prije ulaska. Ako se ulazak iz rizičnog područja vrši pomoću nosača, dokaz se također mora predstaviti prijevozniku prije polaska u svrhu provjere. Dokazi se mogu zatražiti i u slučaju kontrola od strane savezne policije (npr. Kontrola ulaska u zračnoj luci ili granična kontrola prilikom ulaska kopnom). Ako osobe koje se prevoze nisu u mogućnosti pribaviti dokaze u području visoke incidencije ili varijante virusa, prijevoznici mogu provesti ili dati provesti test prije polaska i, u slučaju negativnog testa, obaviti prijevoz. Razmaz za ovaj test nosač može napraviti najviše 12 sati prije polaska kada ulazi s područja virusne varijante. Dokaz o negativnom rezultatu testa ili odgovarajuća medicinska potvrda moraju se dostaviti na papiru ili u elektroničkom dokumentu na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku.

Provedeno ispitivanje mora udovoljavati zahtjevima navedenim na https://www.rki.de/tests. Više podataka o ulasku s područja s visokim rizikom, visokom incidencijom i virusnim varijantama možete pronaći i na https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisen/faq-tests-einreisen.html.

Napominjemo: Savezna vlada neprestano provjerava u kojoj mjeri područja treba klasificirati kao rizična područja. Stoga se promjene mogu izvršiti u kratkom roku, posebno se ovaj popis može proširiti.

Postojeće informacije o putovanjima i sigurnosti iz Federalnog ureda vanjskih poslova
https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit/reise-und-sicherheitshinweise),
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/DEA/HR_FAQ_DEA.pdf
kao i podaci Savezne vlade za putnike i putnike i dalje vrijede.

Novo od posljednje promjene:

1. Nova područja s virusnim varijantama – područja s posebno visokim rizikom od zaraze zbog raširene pojave određenih inačica virusa SARS-CoV-2: Od posljednje promjene nema novih područja s virusnim varijantama (pogledajte trenutni popis u nastavku)

2. Nova područja s visokom incidencijom – područja s posebno visokim rizikom od zaraze zbog posebno visokih učestalosti širenja koronavirusa SARS-CoV-2:

Čile – cijela država Čile sada se smatra područjem visoke incidence.

Peru – cijela zemlja Peru sada se smatra područjem visoke incidence.

3. Nova rizična područja – područja s povećanim rizikom od infekcije SARS-CoV-2:

Hrvatska – cijela Hrvatska se sada smatra rizičnim područjem.

Španjolska – autonomna zajednica La Rioja sada je također rizično područje.

4. Područja koja se više ne smatraju rizičnim područjima:

Finska – regija Aland više se ne smatra rizičnim područjem.

Irska – Jugozapadna regija više se ne smatra rizičnim područjem.

Portugal – regija Lisabona više se ne smatra rizičnim područjem.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.