Dobro jutro, dragi članovi svih IUSNJ grupa

L: I. R.

Dobro jutro, dragi članovi svih IUSNJ grupa,

sve je počelo od  slučajnog posta kojeg sam ubacio 10. 10. 2012. u jednoj grupi. Kako znam? Lijepo. Facebook nas prati svuda, tako sam i to slučajno pronašao.

Nakon nekoliko dana našao sam se kao admin u grupi koja se zvala „Idemo u Njemačku“. Nisam imao pojma što admin radi i kako to ide.

Odmah sam primijetio Jadranku (jednu divnu osobu koja me je inspirirala za sve ovo) koja je uporno ubacivala nove postove, linkove, informacije o svemu i svačemu o životu i radu u Njemačkoj. Gotovo smo se natjecali tko će prije i brže pronaći informaciju o nekoj temi.
Uz Jadranku i moju malenkost imali smo jako puno administratora koji su nam pomogli da se grupa održi i zadrži ozbiljnost. Još jednom hvala svima za to.

Nakon određenog vremena grupa je dobila dinamiku koju nisam očekivao. Članova je bilo sve više i stvari su bile sve ozbiljnije. Nije se radilo samo o nekom linku, već o konkretnim upitima i poslu koji ima svoju cijenu. Ne želim kukati kako je uloženo 1000 sati rada na održavanje grupe.

Nakon nekog vremena napustio sam staru grupu “Idemo u Njemačku” jer je suosnivač te grupe imao svoja razmišljanja s kojima se nisam slagao. Nitko ne može nekoga „tjerati“ na nešto ako to radi dobrovoljno i volonterski.

Zato sam 14. 8. 2014. osnovao vlastitu grupu s nazivom

„Idemo u svijet – Njemačka“.

“Wow, kako sam pametan”, netko će reći. Osnovati grupu na FB najlakša je stvar, ali održavati je i puniti informacijama, nešto je sasvim drugo. Da ne pričam o ispadima pojedinaca i brisanju datoteka. Od tada vodim glavnu grupu s nekoliko admina i uz to još dvadesetak podgrupa s posebnim temama o migraciji u Njemačku.

Nakon gotovo 4 i pol godine sve IUSNJ grupe dosegle su broj od 255.000 članova, tako da to više nije hobi, volonterstvo, već jedan ozbiljan posao na kojem treba ozbiljno raditi.

Da bi sve funkcioniralo i bilo još bolje, napravio sam web stranicu www.idemousvijet.com koja se isključivo bavi radom i životom u Njemačkoj. Web stranica ima oko 150 različitih članaka (čiji broj i dalje raste) preko kojih možete naučiti važne stvari o Njemačkoj.

Budući da se uvijek može biti bolji i raditi na sebi, uskoro se otvara i IUSNJ – FORUM, s integriranom datotekom, koji će se još detaljnije baviti svim problemima migracije u Njemačku. To počinje od papirologije, zakona, posla, stanovanja, školovanja i brda drugih tema, koje su važne za sve Vas.

Na kraju želim se zahvaliti svima koji su moj rad podržali i dalje ga podržavaju, ali i onima koji su me prozivali.

Osjećam se sretan i zahvalan jer mogu svojim radom pomoći ljudima koji su došli ili tek dolaze. Nadam se i dalje dobroj suradnji i druženju u svim IUSNJ grupama.

Želim Vam svima svu sreću svijeta, Božji blagoslov, zdravlja i uvijek sretnu ruku za sve Vaše poduhvate.

Vaš admin Dominko!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.