Osjećaji – Ljubav – Ovisnost – Seks – Papiri

Savjeti o vezama na njemački način

N.: D.A./L.: A. K.

Osjećaji – Ljubav – Ovisnost – Seks – Papiri

Htio bih napisati neke stvari kojih morate biti svjesni kada živite u Njemačkoj. Ne želim nikoga učiti kako treba živjeti i razmišljati, u koga se treba zaljubiti i nešto slično…Ali bih htio malo napisati o nekim stvarima koje sam čitao u IUSNJ grupama i porukama koje dobivam od članova IUSNJ grupa i koje bih dao svima na razmišljanje…

 

Ovo vrijedi i za ženski i muški rod. Često čitam upite u kojima se dvoje ljudi nađu i planiraju zajednički život, imaju planove, dijete je na putu, napustili su (jedna od njih) svog prijašnjeg partnera ili cijelu obitelj itd.

Što se događa?

Primjer 1

Žena / Partnerica živi s muškarcem, nagovara ga na uzimanje kredita na svoje ime i na zajednički život. Sve ide dobro dok odjednom žena ne promijeni mišljenje i  ne optuži muškarca da ju je tukao itd. Prijavljuje ga policiji i dobiva zabranu ulaza u Njemačku! U takvom slučaju može i muškarac u protivnom dati izjavu da se to nije dogodilo i podići tužbu zbog klevete. Problem je ako se, kao u ovom slučaju, djeca nagovaraju na lažno svjedočenje.

Primjer 2

Muškarac / Partner nagovara svoju novu partnericu na uzimanje kredita/nekog duga na svoje ime  i nakon određenog vremena je napušta. Žena sama nosi rizik kredita i mora ga sama otplaćivati.

Htio bih sve žene i muškarce opomenuti da uvijek paze s kime se upuštaju i da, za početak, financije uvijek vode izričito razdvojeno. Zvuči možda egoistično ili njemački, ali je oprez koji biste trebali imati kod svježih veza.

Eto, barem ovo pročitajte i razmislite u kojoj se situaciji nalazite.

Neke dobronamjerne informacije:

1) Kada dižete kredit, uvijek ga zajedno i potpišite!

Ako je zajednička ljubav, neka bude i zajednički rizik.

2) Kada papiri igraju ulogu, uvijek pazite zbog čega Vas netko voli!

Vas i vaše lijepe oči ili papire?

3) Budite financijski i općenito neovisni!

Svoje papire imajte uvijek na okupu, možda zvuči kao plan B, ali dok se veza ne pokaže čvrsta, budite oprezni.

Na kraju, svima želim da vas onaj koji je pored vas uvijek iskreno i bezuvjetno voli.
Neka ljubav bude ono što nas sve nosi i bodri u životu.