Pregled njemačkih pružatelja telekomunikacijskih usluga

Ponuda i ugovori

L: I. R.

U Njemačkoj je konkurencija između pružatelja telekomunikacijskih usluga na prvi pogled jako velika, ali kada malo bolje pogledamo, shvatit ćemo to baš i nije tako. Iza mnoštva različitih naziva stoji pet velikih tvrtki koje su međusobno podijelile tržište.
Pet najvećih pružatelja telekomunikacijskih usluga u Njemačkoj su:

1) Deutsche Telekom https://www.telekom.com/de
Tvrtka koja je nekada imala monopol nad cijelim tržištem.

2) Vodafone https://www.vodafone.de/

Britanska tvrtka koja je u jednom trenutku pretekla jednog njemačkog pružatelja telekomunikacijskih usluga.

3) Telefonica https://www.telefonica.com/en/

Španjolski konglomerat koji je progutao e-plus i O2.

4) Drillisch http://www.drillisch.de/

Njemački pružatelj telekomunikacijskih usluga i različitih portala…

5) United Internet https://www.united-internet.de/

Njemački ponuditelj web stranica i telekomunikacijskih usluga, u vlasništvu je tvrtke nekoliko ponuđača usluga mobilne telefonije i e-mail računa.

Mobiteli i ugovori

U Njemačkoj, kao i u ostalim zemljama, možete sklopiti ugovore na 12 do 24 mjeseca kako biste dobili subvencionirani novi mobitel. Međutim, prije sklapanja ugovora trebate dobro razmisliti jer se kod ugovora na 24 mjeseca dugo vežete za jednu tvrtku i tako propuštate ponude drugih ponuđača. Samim time mobitel plaćate više nego što biste ga plaćali da ste ga uzeli direktno na prepaid ugovor. Zbog toga uvijek trebate izračunati razliku između ugovora i odabrati najbolju opciju za sebe. Nemojte zaboraviti da Vam ponuditelji za vrijeme trajanja ugovora od 24 mjeseca često ubace dodatne troškove poput osiguranja, usluga nekih app ponuditelja itd.

Najbolji i najpovoljniji su prepaid ugovori koje možete otkazati u roku mjesec dana. Kod prepaid ugovora, na računu imate određeni iznos koji možete potrošiti, tako da uvijek znate točno koliki će biti iznos računa.

Kod prepaida najpovoljnije je kupiti polovini ili novi mobitel na rate. Time štedite u odnosu na ponudu u kojoj otplaćujete mobitele do 24 mjeseca. Uvijek usporedite troškove koje imate u dugoročnom ugovoru od 24 mjeseca i prepaid na 24 mjeseca.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.