Ostvarivanje njemačkog dječjeg doplatka za djecu koja su u RH

Ostvarivanje njemačkog dječjeg doplatka za djecu koja su u RH

N./L.: A. K.

Prednosti ulaska Hrvatske u EU – dječji doplatak u inozemstvu

Budući da je Hrvatska u EU, ako jedan od roditelja radi u Njemačkoj, dječji doplatak imaju pravo i djeca koja su u RH.

Na dječji doplatak (Kindergeld) u Njemačkoj  imaju pravo sva djeca do 18. godine, zatim nezaposlena koja su  aktivni tražitelji posla do 21. godine,  ona koja se školuju/studiraju do 25. godine te preko 25. godine samo uzdržavana djeca s oštećenjem/invaliditetom. Od 2018. godine dječji doplatak iznosi 194 € za prvo i drugo dijete, 200 € za treće te 225 € za svako naredno dijete. Budući da je Hrvatska u EU, ako jedan od roditelja radi u Njemačkoj, dječji doplatak imaju pravo i djeca koja su RH. Kako biste ostvarili pravo na dječji doplatak (Kindergeld), potrebna je sljedeća procedura i dokumentacija…

Cijeli članak koji sadrži pregled i opis potrebne dokumentacije, linkove/poveznice na formulare, opis procedure i važne napomene o promjeni zakona vezanog za zaostatke, možete pronaći na našem novom forumu  te se uključiti u raspravu i pitati ukoliko Vas nešto o ovoj temi zanima.

Registrirati se možete na: http://idemousvijet.com/forum/ucp.php?mode=register

te članak pronaći pod temom: http://idemousvijet.com/forum/viewforum.php?f=24

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.