Einwanderungsgesetz / Zakon o imigraciji

Einwanderungsgesetz / Zakon o imigraciji

Odavno je tražen, sada postoji nacrt zakona o imigraciji. Između ostalog, trebalo bi olakšati strancima bez diplome koji rade u Njemačkoj. (Alex Krämer, ARD Capital Studio)
Nema velikih iznenađenja kod pripreme zakona. Zbog toga što provodi ono što su relevantna ministarstva već dogovorila početkom listopada u temeljima Zakona o useljeništvu.

Ovo su najvaznije tocke novog zakona o useljeništvu:

1) stručnom radnom osoblju iz država koje nisu članice EU če biti dopušteno da uđu u Njemačku za šest mjeseci da bi pronašlo sebi posao.

2) u buduće ce osobe ciji se boravak trenutno tolerira (Azil) biti sigurni od deportacije ako su dobro integrirani i imaju posao.

3) domaći radnici imaju prioritet nad stranim radnicima (podnositeljima zahtjeva za rad u njemačkoj) i nesmiju biti jeftina konkurencija.

4) preduvjeti za ulaz u njemačku zbog traženje posla mora biti dovoljna stručna kvalifikacija.

5) preduvjeti za ulaz u njemačku zbog traženje posla dovoljno poznavanje njemačkog jezika.

6) stručno radno osoblje mora da svoj boravak samo u Njemačkoj da financira.

7) stručno radno osoblje nema pravo na socijalne naknade ili davanja.

8) Njemačka vlada ima pravo da blokira određene sektore stranim stručnim radnicima, primjerice kada se gospodarska situacija pogorša i više nema potrebe u takvim područjima.

Pogledaj:
http://idemousvijet.com/njemacka/tocke-planiranog-zakona-o-useljavanju-strucnog-radnog-osoblja-izmedu-njemackih-partija-union-cdu-csu-i-spd-a/

 

Izvor:
https://www.tagesschau.de/inland/einwanderungsgesetz-113.html

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.