Otvaranje bankovnog tekućeg računa u Njemačkoj

N: D.A.

Otvaranje bakovskog tekućeg računa u Njemačkoj

Došli ste u njemačku i polako pripremate teren. Da bi u njemačkoj mogli primati plaču morate ima bankovski tekući racun. Jer bez toga nemožete dobiti isplatu plače koja se uvijek isplačuje na račun.

Možete telefonski dogovoriti termin, a i nemorate, jer sve (off line) banke su sretne da im još netko dolazi da otvori bankovski račun.

Kod otvaranje računa potrebni su vam odredeni dokumenti. A to je putovnica kod EU gradana, a moze i osobna. Za NON Eu gradane putovnica i viza koja se nalazi u istoj. I obadva slucaja vam je potrebna prijava (Meldebescheinigung) u mjestu gdije stanujete. I zapocetak morate neki manji iznos uplatiti na taj račun, preporučuje se da uplatite najmanje 100 € za početak.

Unapred planirajte i do pola sata za obajsnjenje cijelog postupka. Večinom morate potpisati da se slazete sa poslovnim pravilima banke, i da se vasi podaci samo u bankovske svrhe smije upotrebiti.

Ako niste jos sigurni sa njemačkim jezikom, uzmite nekoga tko bolje govori njemački, ako treba uzmite i prevoditelje koja ce vam simultano sve objasniti o čemu se radi.

Vi uzimate Girokonto (tekući racun) na koji vam se uplacuje plača i preko kojega vi plačate stanarinu i ostale potrebne racune.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.