Obavezna digitalna prijava kod ulaska u Njemačku! / https://www.einreiseanmeldung.de

Obavezna digitalna prijava kod ulaska u Njemacku!

https://www.einreiseanmeldung.de

Ako ulazite u Njemačku iz inozemstva i ako ste boravili u rizičnom području posljednjih 10 dana prije ulaska u Njemačku, obvezni ste ostati u karanteni 10 dana nakon ulaska u zemlju.
Glede pravila za samoizoliranje/karantene uvažite pravila koja vrijede u vašoj pokrajini.

Kako bi zdravstveni zavodi bili u stanju kontrolirati poštivanje karantene i preduvjete za izuzimanje od obveze karantene u skladu sa zakonodavstvom Saveznih pokrajina morate ispuniti Digitalnu prijavu ulaska u Njemačku. Vaši podaci o putovanju i podaci za kontakt bit će proslijeđeni zdravstvenom zavodu koji je nadležan za Vaše mjesto boravka kako bi isti mogao stupiti u kontakt s Vama.

U sljedećim slučajevima ne morate ispunjavati Digitalnu prijavu ulaska u Njemačku:

• ako ste samo proputovali kroz rizično područje i niste se nigdje zadržavali,
• ako ulazite u Saveznu Republiku Njemačku samo zbog tranzita kroz zemlju,
• ako ste u okviru graničnog prometa sa susjednim zemljama boravili kraće od 24 sata u nekom rizičnom području ili ulazite u Saveznu Republiku Njemačku na maksimalno 24 sata ili
• ako iz poslovnih razloga ulazite u Saveznu Republiku Njemačku kako biste ste prekogranično prevozili osobe ili robu cestovnim, željezničkim, brodskim ili zračnim putem.

Daljnje informacije o trenutnim zahtjevima za ulazak u Njemačku u vezi s pandemijom COVID-19 i primjenjivim izuzećima od obveze karantene mogu se naći na web mjestima odgovarajuće savezne države. Odgovore na najčešće postavljana pitanja o novoj digitalnoj prijavi ulaska u Njemačku možete naći na internetskoj stranici Saveznog ministarstva zdravstva.

Molimo provjerite jeste li posljednjih 10 dana boravili u nekom od navedenih rizičnih područja i odaberite ona u kojima ste bili.


LINK Za digitalnu prijavu ulaska u njemačku!
https://www.einreiseanmeldung.de

Pratite nas preko Facebooka u glavnoj grupi Idemo u svijet Njemacka i u dvadesetak podgrupa sa kraticom IUSNJ-… !

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.