Vozačka dozvola razreda B


N: D.A.

Vozačka dozvola razreda B


Vozačka dozvola razreda B klasična je vozačka dozvola kada je u pitanju vožnja automobilom za mlade osobe od 17 godina. Kao i za sve druge vrste vozačkih dozvola i za dobivanje dozvole mora se pohađati detaljan tečaj u lokalnoj autoškoli i na kraju se mora položiti odgovarajući ispit.

Do prije nekoliko godina automobil su mogle samo osobe s punim 18 godina praviti. Ali sada postoji i vozačka dozvola sa 17. Već 17-godišnjaci mogu voziti automobil u prisustvu odrasle osobe (koja ima sama valjanu vozačku dozvolu).

Zahtjevi za vozačku dozvolu B klase.

Da biste mogli dobiti vozačku dozvolu razreda B, prvo se morate prijaviti u odgovarajućoj autoškoli. Naravno, postoje određeni uvjeti za dobivanje vozačke dozvole klase B.

A to su:
– minimalna dob od 18 godina
– položen očni test
– završen tečaj prve pomoći
– biometrijska fotografija

Za vozilo se postavljaju određeni zahtjevi kako bi se smijelo voziti.
– motorno vozilo s odobrenom ukupnom težinom od najviše 3,5 tone
– ne više od 8 mjesta
– prikolica je dopuštena, koja ne smije prelaziti ukupnu težinu od 750 kg,
osim ako kombinacija prikolice i vozila ne prelazi ukupnu težinu od 3,5 t

Teoretska izobrazba vozačke dozvole razreda B
Obuka vozača se dijeli na teoretski i praktični dio. U teoriji se raspravlja o osnovnim pravilima cestovnog prometa, koja se detaljno objašnjavaju pomoću filmova, a zajedničke rasprave o pojedinim temama imaju za cilj produbiti znanje. Važno je da vozač koji uči prvo završi sve teorijske satove u autoškoli kako bi svoje znanje zatim mogao primijeniti na cesti. Odgovarajuće knjige za učenje i upitnici mogu vam pomoći da provjerite znanje koje ste naučili.

Broj obveznih sati:
– 12 duplih sati od 45 minuta osnovnog gradiva
– 2 dupla sata od 45 minuta dodatnog gradiva

Praktični trening vozačke dozvole razreda B

Čim je vozač pohađao sve tematske satove, on se može prijaviti za praktične satove vožnje. Prvo mu se detaljno predstave automobil i njegove funkcije, a prve se vježbe vožnje izvode na ne tako pormetnim cestama i stazama.

Međutim, kako bi brzo stekli osjećaj za svakodnevni promet, instruktor vožnje i njegov učenik će posjetiti mjesta s velikim prometom. U principu, instruktor vožnje “samo” sjedi pored vozača koji uči tijekom sata vožnje i nadgleda putovanje – ako postoje ozbiljni prekršaji ili opasno ponašanje u vožnji, on izravno intervenira.

Ne samo na teoretskim, već i na praktičnim satima vožnje, postoje vrlo precizne smjernice kojih se autoškola mora pridržavati. Vozač koji uči i koji stekne vozačku dozvolu razreda B također mora ispuniti zasebne noćne vožnje, vožnje autocestom i terenska putovanja kako bi upoznao svaku situaciju.

Broj obveznih sati vožnje (posebna vožnja):
– 5 sati po 45 minuta vožnje
– 4 sata po 45 minuta na autocesti
– 3 sata 45 minuta noćne vožnje

Broj vožnji ovisi o vještinama učenika, u prosjeku možete računati na 30-ak sati vožnje, uključujući posebnu vožnju (Sonderfahrten).

Vozačka obuka završava sa teoretskim i praktičnim ispitom. Ako vozač uspješno položi ispit, vozač na kraju dobiva svoju vozačku dozvolu. Uz to, s ovom vozačkom dozvolom automatski ima dozvolu za upravljanje mopedima ili skuterima te malim traktorima. Uz to, ne postoji vremensko ograničenje za razdoblje vlasništva.

Visina troškova za vozačku dozvole rezreda B

Točni troškovi za klasičnu vozačku dozvolu ne mogu se reći, jer se razlikuju od regije do regije ili grada. Ali možete očekivati ​​između 1400 € i 1900 €. Naravno, troškovi ne ovise samo o gradu, već i o vašim vlastitim mogućnostima i umijeću.

Troškovi uključuju:
– kotizacija za autoškolu (Anmeldegebühr)
– vježbene vožnje (Übungsfahrten)
– posebna vožnje (Sonderfahrten)
– materijal za učenje
– test za vid
– tečaj prve pomoći
– naknada za prezentaciju teorijskog testa
– naknada za prezentaciju praktičnog testa
– TÜV naknada za teorijski ispit
– TÜV naknada za praktični ispit
– naknada za izdavanje vozačke dozvole

Zaključak

Vozačka dozvola rezreda B je vjerojatno prvi veliki korak prema osobnoj neovisnosti za sve. Uz to, ovaj oblik vozačke dozvole možete koristiti kao osnovu za ostale razrede vozačkih dozvola i na taj način skratiti vrijeme odgovarajuće škole vožnje. Vozačka dozvola klase B, kao i sve ostale završene klase vozačke dozvole, zabilježena je na kartici veličine debitne kartice koja bi uvijek trebala biti pri ruci.


Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.