Prevare kod ponuda za stan!!!

Prevare kod ponuda za stan!!!

Pazite kada kontaktirate potencijalnog ponudaca stana, koji vam nudi stan u njemackoj i zive negdije izvan njemacke u inozemstvu. To vam je klasicna primjer prevare da se od vas izvuce kapara ili placanje unapred za navodu stanarinu.

Evo primjer jedne objave iz glavne grupe Idemo u Svijet – Njemacka:

“Pozdrav. Pitam za prijateljicu. Nasla je stan i dopisivala se preko Maila sa iznajmljivacem. Stan izgleda predobro, cijena je i vise nego prihvatljiva ali u mailu pise da zena zivi u Madridu i da ce doci samo u slucaju da ona uplati akontaciju. Akontacija bi bila oko 1500 eur. Znaci ona je stan vidjela samo na slikama. Kontaktirala je maklera koji joj je rekao da je sasvim normalno da ona prvo uplati akontaciju (u roku 24 sata?! 🤨 ) pa da onda tek.vidi stan u zivo, jer gdja. Nece dolazit iz Madrida osim ako nije 100 % sigurno da ona uzima stan. Jer ju je navodno prije 2 tjedna neko izigrao. Stavljam screenshotove Maila i par slika stana. Meni to smrdi. Jer ako iznajmljuje preko maklera, zar makler ne bi trebao imati kljuc, s obzirom da je gdja. Izvan Njemacke, tako da u slucaju potencijalnih musterija moze pokazati stan? Ima neko neko iskustvo s ovim? Hvala”

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.