Njemački ministar rada Heil najavljuje novi zakon o imigraciji

Njemački ministar rada Heil najavljuje novi zakon o imigraciji

BORBA PROTIV NEDOSTATKA STRUČNIH RADNIKA

Ministar rada Heil smatra da je kvalificirana imigracija neophodna kako bi se privuklo više kvalificiranih radnika. Zato će ove jeseni predstaviti nove temelje modernog imigracijskog zakona. Oni su već okvirno navedeni.

Kako bi se izborio s nedostatkom kvalificiranih radnika, savezni ministar rada Hubertus Heil (SPD) najavio je skoru reformu zakona o imigraciji. Njemačka će morati učiniti sve kako bi osigurala kvalificirane radnike. “To se odnosi na obuku, daljnje obrazovanje, zapošljavanje žena i također potrebnu kvalificiranu imigraciju”, rekao je Heil za novine medijske grupe Funke.

Stoga će, uz strategiju za kvalificirane radnike, strategiju za daljnje usavršavanje i dohodak građana, “ove jeseni biti ključne točke za moderno imigracijsko pravo”. Kvalificirana imigracija iz inozemstva neophodna je “kako se ne bi dopustilo da nedostatak kvalificiranih radnika postane trajna kočnica rasta“, rekao je Heil.

“Pitanje osiguranja stručne radne snage ostaje pitanje prosperiteta naše zemlje.”
navodi njemački ministar rada Heil

Stranke “partija semafora” (SPD, FDP, GRÜNE-B90) već su se u svom koalicijskom sporazumu dogovorile da će dalje razvijati imigracijski zakon.

Kameni temeljci su već zacrtani

Heil je već iznio ključne točke zajedno sa saveznom ministricom unutarnjih poslova Nancy Faeser (SPD) u srpnju. Na taj bi se način njemačko tržište rada moglo otvoriti i stranim kvalificiranim radnicima koji još nemaju diplomu priznatu u Njemačkoj. To bi mogli nadoknaditi uz pomoć njemačkog poslodavca koji bi s njima potpisao ugovor o radu.

Za razliku od ranije, dokaz o kvalifikacijama i profesionalnom iskustvu u inozemstvu trebao bi biti dovoljan za upis. Postupak priznavanja tada se može provesti nakon ulaska i paralelno s radom.

Izvor: www.ard(.)de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.