Američka grupa vjerojatno planira tvornicu čipova u Njemačkoj

Američka grupa vjerojatno planira tvornicu čipova u Njemačkoj

Projekt vrijedan milijarde u svaznoj drzavi Saarland

N&P:D.A.

Industrija čipova temeljna je za automobilski i energetski sektor.
Sukladno tome, velike korporacije žele proširiti svoje proizvodne kapacitete.
U Saarlandu bi uskoro mogla biti izgrađena velika tvornica.

Prema medijskom izvješću, američka tvrtka Wolfspeed želi u Saarlandu izgraditi najveću svjetsku tvornicu poluvodiča od silicij karbida. Njemački dobavljač automobila ZF želi preuzeti manjinski udio u projektu, piše “Handelsblatt”, pozivajući se na upućene krugove. Wolfspeed želi izgraditi tvornicu na mjestu bivše elektrane na ugljen u Ensdorfu.

Serijska proizvodnja čipova, koji se prvenstveno koriste u električnim vozilima, trebala bi započeti za četiri godine. Glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Saarlanda i ZF-a odbili su komentirati. Wolfspeed u početku nije odgovorio na upit. U planu je i zajednički istraživački centar u kojem bi ZF trebao imati većinu. “Handelsblatt” je objavio da Wolfspeed želi što prije započeti građevinske radove. Međutim, još uvijek nedostaje obveza za državne subvencije. Subvencije su preduvjet za obvezu.

Tvornica u Saarlandu bila bi važna i za Europu. Europska komisija postavila je cilj da do 2030. europski udio u svjetskoj proizvodnji čipova bude 20 posto. SAD je nedavno privukao znatno više ulaganja od Europe.

Američka grupa Intel, na primjer, želi izgraditi novo područje mega-čipova u Magdeburgu uz potporu vlade vrijednu milijarde. Međutim, prema medijskom izvješću, početak izgradnje je odgođen zbog nejasnoća oko državnih subvencija. Infineon želi postaviti dodatnu tvornicu u Dresdenu.

https://www.wolfspeed.com/careers/

Izvori: Quelle: ntv(.)de, mba/rts

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.