My Real je nesolventan – pogođeno 5000 zaposlenika

My Real je nesolventan – pogođeno 5000 zaposlenika

N&P:D.A.

Pružatelj financijskih usluga SCP izvorno je kupio trgovački lanac Real, posrebrio većinu poslovnica i prodao ih konkurentima u industriji. Oko 60 trgovina sada je ponovno u vlasništvu SCP-a. Pogrešne odluke prijašnjih vlasnika dovele su do toga da te trgovine sada moraju pokrenuti stečaj.

Lanac supermarketa Mein Real je u stečaju te je, prema vlastitim informacijama, podnio zahtjev za otvaranje stečajnog postupka u samoupravi. Prema priopćenju tvrtke Real GmbH, pogođeno je više od 5000 zaposlenika u 62 trgovine i sjedište u Mönchengladbachu. Plaće i nadnice treba nastaviti isplaćivati.

Stečajni postupak u samoupravi omogućit će održavanje poslovanja i istovremeno pregovore s konkurentima o mogućem preuzimanju lokacija, navodi se. Tvrtka nije otkrila kojem je stečajnom sudu zahtjev podnesen.

Prema informacijama, restrukturiranje bi trebalo sačuvati što više radnih mjesta. Tvrtka je naglasila da je samoupravna nesolventnost otvorena samo za one tvrtke “koje se suočavaju s ekonomskim izazovima, ali mogu predstaviti održiv poslovni plan.”

Lanac je u vlasništvu financijskog investitora SCP. Prvobitno je prodao tvrtku u lipnju 2022., ali ju je kupio u svibnju 2023. s obzirom na “kritičnu gospodarsku situaciju”. “Unatoč opsežnim operativnim poboljšanjima, ranije pogrešne odluke operativnog menadžmenta nisu se mogle dovoljno brzo ispraviti”, rekao je izvršni direktor Reala Bojan Luncer. U tom je kontekstu govorio o “izazovnom makroekonomskom okruženju”. Aplikacija za samoupravne stečajne postupke nudi novu priliku za nastavak poslovanja, istaknuo je.

SCP je preuzeo lanac Real (slogan: “Jednom tamo. Sve unutra”) sa svojih 276 trgovina od trgovačke grupe Metro 2020. godine kako bi ga razdvojio i preprodao. Velik broj najatraktivnijih poslovnica osigurali su Kaufland, Edeka, Globus i Rewe. Tvrtka s preostale 62 lokacije zatim je otišla u obiteljski ured poduzetničke obitelji Dr. Tischendorf u ljeto 2022. prije nego što ju je SCP ponovno kupio u svibnju.

Izvor: ntv.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.