U Njemačkoj nedostaje radnika u nekoliko sektora

U Njemačkoj nedostaje radnika u nekoliko sektora

N&P:D.A.

U Njemačkoj nedostaje radnika u nekoliko sektora, uključujući:

  1. Tehnologija/IT: Potražnja za stručnjacima u području informacijske tehnologije, razvojnih programera, analitičara podataka i inženjera softvera je velika.
  2. Zdravstvo: Nedostaje medicinskih sestara, tehničara i drugog osoblja u bolnicama, klinikama i domovima za njegu starijih osoba.
  3. Građevinarstvo: Veliki broj građevinskih projekata nije moguće završiti zbog nedostatka radne snage u ovoj industriji.
  4. Financijski sektor: Bankarski sektor, osiguravajuće društvo i računovodstvo također su u potrazi za kvalificiranim radnicima.
  5. Turizam i ugostiteljstvo: Restorani, hoteli i turističke agencije nisu u mogućnosti zadovoljiti potražnju zbog nedostatka kvalificirane radne snage.
  6. Inženjering i proizvodnja: Automobilska industrija, strojarstvo i druge proizvodne industrije traže radnike u inženjeringu, proizvodnji i održavanju.
  7. Transport i logistika: Vozači teretnih kamiona, skladištari i službenici za praćenje i koordinaciju robe su u visokoj potražnji u ovom sektoru.

Ovo nisu isključive liste, jer situacija može varirati ovisno o regiji u Njemačkoj i trenutačnom tržištu rada.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.