ADAC očekuje velike prometne gužve tijekom produženog vikenda

ADAC očekuje velike prometne gužve tijekom produženog vikenda

N&P:D.A.

U planine ili na more – produljeni vikend uz Uzašašće mnogi koriste za odlazak na godišnji odmor.
Ali prema prognozi ADAC-a, to bi nekim danima moglo potrajati dulje od očekivanog.

Na jezero, u planine, na more – ADAC očekuje velike prometne gužve zbog produženog vikenda na blagdan Uzašašća. Automobilski klub u Münchenu najavio je da se od poslijepodneva može očekivati ​​gust promet. Zbog svenarodnog praznika Uzašašća u četvrtak, za mnoge ljude vikend počinje danas.

Budući da u osam saveznih država škola u petak ne radi, mnoge bi obitelji mogle otići i na kraći odmor. Prošle godine, srijeda prije Uzašašća bila je jedan od najprometnijih dana u cijeloj godini s 2250 sati prometnih gužvi, prema ADAC-u.

Povratni val u nedjelju

Situacija će se vjerojatno ponovno pogoršati u nedjelju, 12. svibnja, kada se kratki odmori vrate. Prema riječima prometnih stručnjaka, mnogi će se vjerojatno odlučiti za jednodnevni izlet, pogotovo kada je vrijeme lijepo. Oko 1300 gradilišta na autocestama diljem zemlje vjerojatno će dodatno pogoršati situaciju. No, prema prognozama, u petak i subotu moglo bi biti relativno mirno.

Puno prometa prema Alpama i obali

ADAC očekuje posebno gust promet i velike gužve na autocestama u metropolitanskim područjima kao što su Berlin, München, Hamburg, Köln, Frankfurt na Majni ili Stuttgart, kao i na prilaznim cestama prema obali i Alpama. U Bavarskoj, ADAC očekuje prometne gužve na autocestama A3 Würzburg-Nürnberg, A6 Heilbronn-Nürnberg, A8 Stuttgart-München-Salzburg, A9 München-Nürnberg-Berlin i A93 Inntaldreieck-Kufstein, između ostalih. Gužve se očekuju i na autocestama 1 i 7 u smjeru Sjevernog i Baltičkog mora, koje prolaze kroz Hamburg.

Iz autokluba ističu da je Uzašašće državni praznik i u Austriji i Švicarskoj. Stoga treba planirati duža vremena putovanja i na prilazima tamošnjim izletištima – na primjer do koruških jezera, Salzkammerguta, jezera Neusiedl ili švicarskih kantona Ticino i Valais. Također bi moglo biti kašnjenja na rutama Tauern, Fernpass, Brenner, Dolina Rajne i Gotthard.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.