Sajam kemije Achema 2024

Achema sajam 2024 je Izložbena konferencija za inženjerstvo kemijskih aparata (značenje kratice na njemačkom “für Ausstellungstagung für chemisches Apparatewesen”)

N&P:D.A.

Izvor / Quelle: www.achema.de/de

Achema je najveći svjetski sajam procesne industrije za kemijsko inženjerstvo,
procesno inženjerstvo i biotehnologiju s oko 77.000 posjetitelja i nekoliko tisuća međunarodnih izlagača.

Ove godine Achema traje od 10. do 14. Lipnja (Juna) 2024.
i otvorena je od 9.00 – 18.00 sati, Petkom do 16.00 sati.

Uz raznoliku ponudu ponudu 2.700 izlagača iz cijelog svijeta, preko 900 inspirativnih predavanja i Panel rasprave i beskrajne mogućnosti. Kada je riječ o umrežavanju, to je više od običnog sajma.

Svake tri godine organiziraju ga udruga DECHEMA i “Dechema Exhibitions-GmbH” na sajmu u Frankfurtu. Sljedeća Achema održat će se 2024. godine i stoga će se vratiti uobičajenom trogodišnjem ritmu.

Dok se suočavamo s izazovom širom svijeta, Traženje rješenja na putu do klimatske neutralnosti procesna industrija ponovno se pokazuje kao put spremni i pionir u inovacijama i promjenama.

Od ACHEMA je centar više od jednog stoljeća ovog dinamičnog sektora, pokazuje najnovija dostignuća razvoja i služi kao čvorište za montažu rad i rast.

U lipnju će Frankfurt ponovno biti središte Kemijska i farmaceutska tehnologija, biotehnologija i industrijske ekološke tehnologije.

Ova godina laže naš fokus na šest inovacijskih tema: digitalno, Green, Lab, Pharma, Process and Hydrogen.

Ove sveobuhvatne teme oblikuju i pokreću Budućnost procesne industrije kroz inovacije uz veću održivost, učinkovitost i fleksibilnost kreni naprijed.

Oni nadahnjuju industriju, nove Usvojiti tehnologije i pristupe koji če smanjite utjecaj na okoliš, korištenje resursa optimizirati kvalitetu i sigurnost proizvoda poboljšati.

Radujemo se što ćemo vas vidjeti na 34. ACHEMA-i u Frankfurtu dobrodošli tamo gdje se inovacija temelji na održivosti, sastajemo i zajedno oblikujemo budućnost.

Teme inovacija

Dobijte sveobuhvatan pregled inovacije o najuzbudljivijim temama našeg vremena: Inovacija procesa, Farmaceutska inovacija, Zelena inovacija, Laboratorijska inovacija, Digitalna inovacija i Inovacija vodika. Inovacijske teme ACHEMA nude vam dobro utemeljen uvod pogledajte najvažnije pokretače inovacija u procesnim industrijama.

Svaka Tema će biti na vlastitoj pozornici uživo, u sklopu sveobuhvatnog program kongresa predstavljena.

Kongres

I ove godine predavanja će pokazati aktualna zbivanja studija i rezultata istraživanja u području inženjerskih znanosti desetke, biotehnologiju, kao i kemijsku i farmaceutsku Znanost i tehnologija. ACHEMA se ponovno oslanja na jedan Pristup potpuno integriran u sajamu: Pronađite sve prezentacije bilo na pozornicama neposredno u izložbenim dvoranama ili u neposrednoj blizini izložbenih grupa – kratke udaljenosti je zajamčene! Poseban highlight je šest Innovation Stages, a to su:

GEA proces faza inovacija u dvorani 9.0
Faza laboratorijskih inovacija u dvorani 12.0 ZETA
Pharma Faza inovacija u dvorani 4.1
Siemens Digital Faza inovacija u dvorani 11.0
EY Zelena Faza inovacija u dvorani 6.0
Siemens vodik Faza inovacija u dvorani 6.0

AIRA Robot Challenge

AIRA Robot Challenge pomaknut će granice postavljenih robota promijeniti tehnologiju i promicati inovacije. Fokus je ovaj put na teleoperaciji.

Pet finalnih timova uživo pokazuje kako oni Daljinski upravljajte svojim robotom u simuliranim zadacima Svladati scenarije kemijske tvornice i laboratorija.

Čineći to, demonstriraju ACHEMA zajednici cijeli spektar tehnički izvedivoga.

Prezentacija o vodiku

Vodik igra ulogu u energetskoj tranziciji i klimatskoj neutralnosti središnju ulogu. To je ključni element za procesnu industriju: Služi kao sirovina, redukcijsko sredstvo, gorivo i energija Skladištenje.

Ali industrijska transformacija prema vodiku ekonomija još uvijek postavlja mnoga pitanja.

Onaj s produkcijom, onaj Transport i logistika te rukovanje u procesnim sustavima povezane izazove i prikladna rješenja ze će biti istaknut na posebnoj izložbi ACHEMA.

Područje djelovanja Digitalnog laboratorija

Područje djelovanja “Digital Lab” predstavlja stvarna rješenja koja već u laboratorijima za učinkovitiju i kvalitetniju provoditi procese. Širina predstavljenog kreće se od sterilnog rada s automatiziranom dokumentacijom, Ekološki parametri i potrošnja, do inteligentnog Kontrola složenih, velikih HPLC sustava sa softverom za skladištenje kemikalija i sigurnost međusobno djeluju.

Sensori veličine graška prenose svoje izmjerene vrijednosti od tekućina do sustava upravljanja procesima sustava. Također dva slučaja upotrebe temeljena na stacionarnom i mobilnom predstavljaju, isto tako i mobilini roboti.

Start-Up Area

ACHEMA je mjesto susreta za sve igrače u procesnoj industriji trie, također za mlade tvrtke i start-upove. Osim toga već etablirani start-upovi, koje možete pronaći u svim izložbenim grupama u ACHEMA-i.

Isto predstavljamo deset u start-up-ova području Finalisti ACHEMA Founder’s Prize kao i mladi start-upovi diljem svijeta.

Karijera

Tražite novi izazov? U ACHEMA dobiti pristup što većem broju potencijalnih poslodavaca gotovo na bilo kojoj drugoj platformi: većina izlagača donosi HR menadžeri na sajam.

Ponuda uz Dan karijera. Također održavamo događaj umrežavanja oko uspješnih Prijave, karijerni puteva i pregleda za posao. Isto podržavamo studente kao dio studijskog ciklusa ACHEMA.

Tematski pregled dvorana

Izvor / Quelle: www.achema.de/de

Izgradnja postrojenja (Anlagenbau)

Dvorana 9.0, Galleria.0

Razvoj, planiranje i izvedba projekata proizvodni sustavi za sva područja kemijske znanstvena i farmaceutska tehnologija kao i Biotehnologija; kemija protoka; CAE – Računala potpomognuti inženjering; Sustavi za obradu vode pročišćavanje i pročišćavanje otpadnih voda, pročišćavanje ispušnih plinova, zbrinjavanje i recikliranje otpada; kemijski parkovi.

Istraživanje i inovacije

Dvorana 6.0

Područja rada i najnoviji rezultati istraživanja se sa sveučilišnih instituta i istraživačkih instituta smjerovi domaće i inozemne; Start-up Area i Green Innovation Zone.

Digital Hub (Digitalno središte)

Dvorana 11.0

Digitalna rješenja za proizvodnju, održavanje i planiranje/izgradnja postrojenja, istraživanje i Inovacija, logistika i upravljanje opskrbnim lancem ment; kibernetička sigurnost; Proširena stvarnost (AR), Virtualna stvarnost (VR), umjetna inteligencija (AI), Blockchain, platforme za virtualizaciju podataka, Blokchain, veliki podaci, strojno učenje, Pametna analitika, 5G.

Laboratorijska i analitička tehnologija

Dvorana 12.0

Oprema, objekti, kemikalije i usluge usluge za istraživačke i operativne laboratorije.

Planiranje i opremanje laboratorija kao i oprema za fizikalne i kemijske analize uključujući pripremu uzorka: vaganje i Tehnologija doziranja, spektroskopija, kromatografija i sva srodna polja, površina analitika, analiza okoliša, laboratorijska dijagnostika i automatizacija laboratorija.

Usluge i ugovor analitika; analitika specifična za biotehnologiju i Dijagnostika, setovi za testiranje, reagensi, biosenzori, bioinformatika, bio-čipovi. Pružatelj usluga za biotehnološku industriju.

Stručna literatura, informacije, Materijali za učenje i podučavanje

Predvorje 4.1
Međunarodni mediji iz svih područja Tehnologija i spektar usluga za ACHEMA; Proizvođač materijala za učenje i podučavanje za Sveučilišno, stručno osposobljavanje i daljnje obrazovanje.

Mehanički procesi
Dvorane 5.0, 6.0
Postrojenja, aparati i oprema za miješanje, gnječenje, miješanje, prosijavanje, filtriranje, uključujući filterski mediji, centrifugiranje, drobljenje, mljevenje, aglomerirati, homogenizirati, promovirati, Vaganje, pogonska tehnika i tehnika čišćenja.

Mjerenje, kontrola i Tehnologija upravljanja procesima
Dvorane 11.0, 11.1
Sustavna rješenja i komponente kao što su senzori ili procesori za automatizaciju, upravljanje i praćenje postupaka, procesa i investicije; Robotika.

Farmaceutski, pakiranje i tehnologiju skladištenja
Dvorane 3.0, 3.1, 4.1
Aparati, strojevi i materijali za Doziranje, punjenje, zatvaranje, pakiranje i Označiti; Strojevi za proizvodnju i kon- proizvodnja lijekova i hrane prosjek; transportna i skladišna tehnologija; logistika i upravljanje opskrbnim lancem.

Pumpe, kompresori i okovi
Dvorane 8.0, 9.0, 11.0
Pumpe i kompresori za svakoga medija i širok izbor radnih uvjeta menti; Spojnice, cjevovodi, brtve i paketi; Primjene pod visokim pritiskom.

Sigurnosna tehnologija i zaštite na radu
Dvorana 11.0
Sigurnosni koncepti za kemijska postrojenja; Uređaji, pomagala i mjere za Zaštita ljudi i okoliša.

Toplinski procesi
Dvorane 4.0, 6.1
Postrojenja, aparati i oprema za destilaciju lacija, rektifikacija, ekstrakcija, apsorpcija, kristaliziranje, sušenje, zagrijavanje i hlađenje; elektrokemijski procesi, membranski procesi ren, bioreaktori; Proces proizvodnje energije opskrba i štednja.

Inženjerstvo materijala i ispitivanje materijala
Dvorana 11.0
Metalni, nemetalni i kompozitni materijali za kemijsko inženjerstvo; Gornji površinska zaštita kao što je emajliranje, lakiranje, plazma raspršivanje, premazivanje; tehnologija ljepila; Ispitivanje materijala i komponenti; Biljka- materijali za proizvodnju i pretvorbu energije i skladištenje.

Posebna prezentacija vodika
Dvorana 6.0
Proizvodi, usluge i rješenja za proizvodnja, za transport, lokacija- skladištenje/čuvanje, opskrba i obrada proizvodnja/uporaba vodika.

I na kraju možete ovdije na njemackom jeziku pronaći program za cijeli tjedan sajma.

Izvor / Quelle: www.achema.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.