Što točno znači riječ “Finanzsanierung”?

Financijske prijevare

 

Što točno znači riječ “Finanzsanierung”?

 

Tražite kredit putem interneta? Nudi vam se kredit bez “Schufaauskunft”, tj. provjere kod dužničke agencije “Schufa”. Postoji veliki broj takozvanih posrednika (njem.Vermittler) koji Vam, na prvi pogled, nude  kredit, ali to zapravo uopće NIJE kredit!

 

Naime, za početak dobit ćete ponudu u kojoj se navodi iznos koji želite, no od Vas se traži plaćanje naknade u visini od 225€ do 296€. Pri tome navode kako je riječ o troškovima obrade kredita. No, zapravo ćete platiti naknade za uvođenje u njihovu dokumentaciju, a na kraju od kredita ništa. Zakonski, nitko to nema pravo od Vas tražiti pa se na kraju sve svodi na to kako je riječ o prijevari u velikom stilu. Zanimljivo je kako će Vam isti ti ponuditi i nekakvo osiguranje u slučaju da ne možete otplatiti kredit što je, jednako tako, mimo svih propisa i logike. Zato, NE VJERUJTE i NE POTPISUJTE NIKAKVE UGOVORE koje niste razumjeli ili provjerili kod osoba koje se razumiju u financijsko ili poslovno pravo i ugovore.

Svaka ponuda u kojoj se jasno ne navodi osoba za izravan kontakt sumnjiva je. Primjerice: navođenje riječi poput “Finanzsanierung”, ponuda sklapanja osiguranja kod iste tvrtke, te izjave kako se ne provjerava vaš “bonitet” ili Schufa. Kod podizanja kredita najbolje je prvo razgovarati s Vašom matičnom bankom te sami besplatno provjeriti Vaš rejting kod Schufa agencije.

Izbjegavajte ove tvrtke jer od njih nećete dobiti nikakav kredit ili uslugu:

1)  (http://www.bern-finanz24.ch), isto se vodi pod imenom “myfinanze-ag”
2) Private-Plan GmbH
3) Cervia-Finanz GmbH
4) Helvetica Finanz AG