Poučna priča za e-shop i social markting!

Poučna priča za e-shop i social markting!

N: n.n.

Priča pomaže shvatiti važnost smanjenja rizika za kupca i veliki utjecaj razine rizika u samoj prodaji proizvoda ili usluga.

Nadam se da će vam priča biti zanimljiva i korisna, a ukoliko to bude slučaj ostavite neki znak. Imam još puno sličnih saznanja/priča i rado bi ih podijelio ako za njih ima interesa!

PRIČA O DVA SLIČNA PONIJA I DVA RAZLIČITA PRODAVAČA

Jednog dana farmer odluči svojoj kćeri kupiti ponija. Odu u grad na sajam i tamo nađu samo dva prodavača koja nude ponije. Svaki od njih je imao samo jednog ponija. Oba ponija su bila tu negdje što se tiče visine, dobi i ostalog izgleda. Prišli su prvom prodavaču i pitali za cijenu. Inbox – reče prodavač! Šalim se, rekao im je da je cijena ponija 1000 kn. Zatim su otišli kod drugog prodavača i postavili isto pitanje. Drugi je rekao 1300kn, ali tu nije stao…

Inzistirao je da farmerova kćer isproba ponija na mjesec dana prije nego što se farmer mora odlučiti na kupnju. Ponudio je da će dovesti ponija na njihovu farmu zajedno s mjesečnom zalihom sijena za hraniti ponija. Isto tako ponudio im je i da jednom tjedno jedan od njegovih ljudi dođe i pokaže kćeri kako se češlja i održava poniji. Rekao je i da je poni miran i nježan, ali da ga kćerka mora jašiti svaki dan tako da budu sigurni da si odgovaraju međusobno.
Zadnje što je rekao je da će nakon 30 dana doći na farmu kako bi pokupio ponija i očistio za njim ili, ako ga žele zadržati, uzeti 1300 kn.

Što mislite koju ponudu su otac i kćer prihvatili? Da li vam pada na pamet što bi treći prodavač (kada bi postojao) trebao ponuditi da bi ostvario prodaju?

p.s. ako ima pravopisnih grešaka – nemojte mi zamjeriti.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.