Subvencija za studente u potrebi do 500 €

Subvencija za studente u potrebi / Zuschuss für studierende in Notlage

Autor: Idemo u svijet njemacka

Premoščujuća pomoć od Federalnog ministarstva obrazovanja i istraživanja (BMBF)

Obvezujuća aplikacija za premoščujuća pomoć za studente u hitnim situacijama vezanim za pandemiju.

Zamjenska pomoć Federalnog ministarstva obrazovanja i istraživanja (BMBF) namijenjena je pomoći onim studentima koji su se očigledno našli u vanrednoj situaciji povezanoj s pandemijom, a koji trebaju hitnu pomoć i koji ne mogu prevladati pojedinačnu hitnu situaciju koja se odnosi na pandemiju koristeći drugu podršku.

Pomoću premošćivanja mogu se prijaviti domaći i strani studenti koji su upisani na državna i državno priznata sveučilišta u Njemačkoj.

Korištenje zajmova, bespovratnih sredstava u referentnom mjesecu ne isključuje postavljanje zahtjeva pomoći da se premosti korona kriza.

Ovisno o potrebi, između 100 i 500 EUR može se isplatiti kao bespovratna potpora.

Prijava se može podnijeti zasebno samo za mjesece lipanj, srpanj i kolovoz 2020. godine. Nova prijava dopuštena je samo u jednom i u novom mjesecu ako ispunjava uvjete za prijavu i dalje.

Nepotpune prijave neće biti obrađene. Ne postoji osnovno pravo na pomoć za premošćivanje korona krize.

Prijave se šalju Studentenwerku koji je odgovoran za sveučilište na kojem studirate. U slučaju sveučilišta s više lokacija, studentski savez odgovoran je u sjedištu sveučilišta. Za sveučilišta bez stručnih studentskih i studentskih službi njemački Studentski servis određuje odgovornog studenta ili studentsku službu u dogovoru s tim. Ako ne možete pronaći svoje sveučilište na donjem popisu, pošaljite e-poštu na
ueberbrueckungshilfe-studierende@studentenwerke.de.

Dole mozete pronaći link gdije možete podnijeti zahtjev

https://www.überbrückungshilfe-studierende.de/start

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.