Dječiji bonus od 300€ za svako dijete!

Dječiji bonus od 300€ za svako dijete

Autor: Idemo u Svijet – Njemačka

Vlada je odlučila dodatak za svako dijete u visini od 300 Eura, javlja Federalno ministarstvo za obitelj, starije osobe, žene i mlade na svojoj web stranici.

Savezni kabinet odobrio je dijelove višemilijunskog paketa za ekonomsku stimulaciju protiv korone. Obitelji dobivaju dječji bonus za svako dijete. Plaća se u dvije rate i ne kompenzira se drugim socijalnim davanjima.

Dana 12. lipnja Savezni kabinet odobrio je dijelove paketa za stimulaciju Corone – uključujući dječji bonus: 300 eura za svako dijete koje ima pravo na doplatak za djecu u 2020. godini. Ovo stvara kratkoročni dodatni ekonomski poticaj jačanjem kupovne moći obitelji. Obitelji s niskim i srednjim primanjima posebno imaju koristi od dječjeg dodatka.

Federalno ministarstvo financija regulirano je drugim Zakonom o poreznim potporama u Coroni:

Dječji dodatak bit će isplaćen u dvije rate u iznosu od 150 eura u rujnu i listopadu 2020. za svu djecu koja imaju pravo na doplatak za djecu u rujnu 2020. godine. U svim ostalim slučajevima, tj. Za djecu koja imaju pravo na doplatak za djecu u drugom mjesecu 2020., dječji se dodatak također isplaćuje odmah, ali ne nužno u rujnu i listopadu, a ne nužno u dvije rate. O daljnjim detaljima bit će odlučeno administrativnim putem.

Dječji se bonus ne računa u naknade u skladu sa SGB II ili predujam uzdržavanja i ne uzima se u obzir kao dohodak od dječjeg dodatka i boravišne naknade.

Ako su roditelji razdvojeni, samohrani roditelj dobiva dječji bonus s dječjim doplatom. Osoba odgovorna za uzdržavanje može tada odbiti polovicu dječjih premija od svoje uplate putem prava na uzdržavanje ako pruži minimalno održavanje ili više ili se brine za polovicu djeteta. Na taj način oba roditelja koriste dječiji dodatak i izbjegavaju se nepravde.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.