Blackout kod Facebooka, WhatsAppa i Instagrama

Socijalni mediji -Facebook, WhatsApp i Instagram su trenutno nedostupni

N:D.A.

Ogroman broj prijava o nedostupnosti Facebooka i drugih socijalnih stranica javlja stranica https://allestörungen.de/stoerung/facebook/.

Oko 17:36 su se prvi problem pojavili. Preko 20.000 prijava o smetnji rada su postavljene na njemackoj stranici “allestörungen.de” .

Stranica t3n.de javlja da se radi o DNS-problemima. Sustav naziva domena jedna je od najvažnijih usluga u mnogim mrežama temeljenim na IP-u. Nešto iza 20 sati u ponedjeljak navečer, bilo je sve više naznaka da bi problem mogao biti ozbiljna pogreška u DNS konfiguraciji Facebook domena.

Kurs Facebook akcije je pao za skoro 5,42% na 280,75 Euro.

NYT Reportering Sheera Frenkel izvijestila je na Twitteru o telefonskom pozivu sa zaposlenicom Facebooka. Opisao joj je pravi kaos. Kad su zaposlenici pokušala ući u zgradu u ponedjeljak ujutro, njihovi digitalni ključevi nisu radili. Očigledno, Facebook se doista razbio na sve pojedine dijelove. Očigledno nema područja koja nisu pogođena.

Facebook se javio oko 18:30 preko Twittera
“Svjesni smo da neki ljudi imaju problema s pristupom našim aplikacijama i proizvodima. Radimo na tome da vratimo stvari u normalu što je prije moguće i ispričavamo se za bilo kakve neugodnosti”, poručili su s Facebooka.

I oko 23:30 je Facebook jos uvijek nedostupan!




Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.