Godišnje se u prosjeku zapošljava 33.000 novih učitelja

Godišnje se u prosjeku zapošljava 33.000 novih učitelja

N: D.A.

Odavno je poznato da u Njemačkoj nedostaje učitelja. Konferencija ministara obrazovanja sada je predstavila brojke o novozaposlenim u posljednjih nekoliko godina.

Zaključak: premalo ih je.

Berlin – U posljednjih deset godina u školama u Njemačkoj godišnje se u prosjeku zaposli oko 33.000 učitelja.

To proizlazi iz pregleda Konferencije ministara obrazovanja (KMK) koji je objavljen u srijedu (20. travnja). Navodi godišnje zapošljavanje u javnoj školi od 2011. do 2021. godine. Otprilike svaki treći učitelj počeo je raditi u Gimnaziji ili drugim srednjim školama.

Međutim, te brojke zaposlenih nisu dovoljne da pokriju potražnju. Ovisno o vrsti škole i saveznoj državi, očekuje se nastavak nedostatka nastavnika u narednim godinama, što su već pokazale prognoze KMK-a.

Promijenjeni natalitet, daljnje useljavanje i povećani zahtjevi za školama navedeni su kao glavni uzroci. To uključuje inkluziju, cjelodnevno proširenje i mjere jezične podrške.

Ukupno u Njemačkoj postoji oko 40.000 škola i strukovnih škola, oko jedanaest milijuna učenika i više od 800.000 nastavnika. dpa

Izvor: Frankfurter Rundschau

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.