CORONA PRAVILA / Nema više obaveznog 3G dokazivanja pri ulasku u Njemacku

Nema više obaveznog 3G dokazivanja pri ulasku u Njemacku

N:D.A.

Od sljedeće srijede 3G dokaz više neće biti potreban pri ulasku u Njemačku.
Savezna vlada odlučila je ublažiti korona pravila.

Od sljedeće srijede 3G dokaz više neće biti potreban pri ulasku u Njemačku. Savezna vlada odlučila je u srijedu u Berlinu ublažiti pravila ulaska u korona koja su u skladu s tim još uvijek na snazi.

Od 1. lipnja putnici koji se vraćaju i drugi ljudi koji ulaze u zemlju više neće morati dokazivati ​​da su cijepljeni, oporavljeni ili testirani (3G). Trenutno važeći propis o ulasku u Corona i dalje zahtijeva 3G dokaz za sve osobe starije od dvanaest godina do 31. svibnja.

Mjere služe olakšanju mobilnosti i slobode kretanja, kao i putovanja, navodi Savezna vlada.

Uredba se primjenjuje do 31. kolovoza do pocetka mjeseca rujna.

Uredba se primjenjuje do 31. kolovoza objavljuju novine “Medijske grupe Funke” i citiraju ministra zdravlja Karl Lauterbacha.

Ulaz iz varijantnih područja

Za putnike iz područja s varijantama virusa, međutim, ostaju stroža pravila: moraju otići u 14-dnevnu karantenu u Njemačkoj, čak i ako su cijepljeni ili su se oporavili.

Međutim, nijedna zemlja trenutno nije označena kao područje s varijantom virusa. Prema novom pravilniku, do takvog izbacivanja može doći i u budućnosti ako se na nekom području češće javljaju poznate varijante virusa koje uzrokuju teže napredovanje bolesti, poput delta varijante.

Broj zaraženih korona virusom je u padu

Promijenjena uredba o ulasku također propisuje da će ubuduće pri ulasku biti priznata ne samo cjepiva koja je odobrila EU, već i sva cjepiva koja je odobrila WHO. Ističe se da je to između ostalog relevantno za prekogranične radnike i one koji putuju na posao.

Međutim, usporedbe podataka moguće su samo u ograničenoj mjeri. Stručnjaci već neko vrijeme pretpostavljaju da će biti velik broj slučajeva koje RKI ne bilježi – zbog prezaposlenosti zdravstvenih institucija i zato što svi zaraženi nemaju urađen PCR test. Samo se ovi broje u statistici. Osim toga, kasne registracije ili problemi s prijenosom mogu dovesti do izobličenja pojedinačnih dnevnih vrijednosti.

Izvor: dpa

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.