Zakoni o zapošljavanju stranaca određenih državljana (Beschäftigungsverordnung – BeschV)

Pravilnik o zapošljavanju stranaca (Beschäftigungsverordnung – BeschV);
Članak § 26 Zapošljavanje određenih državljana
Verordnung über die Beschäftigung von Ausländerinnen und Ausländern
(Beschäftigungsverordnung – BeschV)
§ 26 Beschäftigung bestimmter Staatsangehöriger

(1) Za državljane Andore, Australije, Izraela, Japana, Kanade, Republike Koreje, Monaka, Novog Zelanda, San Marina, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u smislu odjeljka 1. stavka 2. točke 6. Zakon o slobodi kretanja/EU i Sjedinjene Američke Države, pristanak s prioritetnim pregledom može se dati za bilo kakvo zapošljavanje bez obzira na to gdje se poslodavac nalazi.

(2) Državljanima Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije mogu se izdati odobrenja s provjerom prvenstva za obavljanje bilo kojeg radnog odnosa u godinama 2021. do uključivo 2023. godine.

Prvo odobrenje može se izdati samo ako se zahtjev za izdavanje boravišne dozvole podnese nadležnoj njemačkoj diplomatskoj misiji u jednoj od zemalja navedenih u rečenici 1.

Broj odobrenja u slučajevima iz rečenice 2. ograničen je na najviše 25.000 po kalendarskoj godini.

Odobrenje se ne može izdati ako je podnositelj zahtjeva u posljednja 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva ostvarivao naknade prema Zakonu o pravima tražitelja azila.

Članak 9 ne primjenjuje se osim ako je odobrenje izdano u skladu s Članak 26 (2) u verziji koja vrijedi do kraja 31. prosinca 2020

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.