Postoji li doista “socijalni turizam” Ukrajinaca?

Postoji li doista “socijalni turizam” Ukrajinaca?

N&P: D.A.

Putuju li Ukrajinci na posao između Njemačke i domovine kako bi ovdje dobili socijalnu pomoć?

Čelnik CDU-a Friedrich Merz (66) pretpostavio je to u razgovoru za BILD “Prava pitanja”, a zatim je odveslao. Činjenica je: sam Friedrich Merz nije imao pouzdane brojke. Na pitanje BILD-a, CDU nije odgovorio odakle mu informacije.

BILD je pitao Ministarstvo rada i socijalne skrbi (BMAS) i Saveznu agenciju za zapošljavanje (BA). Jasan odgovor: Ni BMAS ni BA nemaju informacija o navodnom “socijalnom turizmu Ukrajinaca”.

Prema BA, 546.000 Ukrajinaca imalo je pravo na Hartz IV u kolovozu, uključujući 355.000 zapošljivih i 191.000 nezapošljivih osoba.

I : “Odsutnost osobe koja prima naknadu ne bi prošla nezapaženo”, objašnjava glasnogovornik BMAS-a. Svatko tko nije stalno u Saveznoj Republici nema pravo na beneficije.

Posljednjih nekoliko tjedana društvenim mrežama kruži tvrdnja da mase Ukrajinaca putuju između Njemačke i Ukrajine s putničkom tvrtkom “Flixbus” kako bi dobili socijalnu pomoć. Kao dokaz se navodi da su autobusne karte od Berlina do Kijeva već tjednima rasprodane.

Zapravo, samo dio rute je potpuno popunjen: od Poljske do Kijeva. Od Berlina do Varšave, s druge strane, postoje brojne karte. Rezervacije “Flixbusa” stoga nisu prikladne kao dokaz navodnog “socijalnog turizma”.

Izvor: bild(.)tv

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.