Migracija: Kako Njemačka želi regulirati useljavanje / 2.dio

Migracije: Kako Njemačka želi regulirati useljavanje / 2.dio

N&P:D.A.

Brže pravo na ostanak

Dobro integrirani mladi ljudi i mladi odrasli do 27 godina trebali bi moći dobiti pravo na boravak u Njemačkoj nakon samo tri godine. Za sve ostale tolerirane osobe s posebnim naporima za integraciju čekanje se skraćuje za dvije godine na šest ili četiri godine ako s njima žive malodobna djeca.

Integracijski tečajevi za sve

Svi tražitelji azila trebali bi imati pristup integraciji i tečajevima profesionalnog jezika od samog početka, bez obzira na njihove izglede za ostanak. Savezna vlada na ovaj način želi promicati sudjelovanje i društvenu koheziju. Osim toga, treba postojati neovisno savjetovanje o postupku azila.

Brže procedure za azil?

Vlada želi ubrzati postupke azila, primjerice bržim podnošenjem slučajeva Saveznom upravnom sudu. Modeli odluka mogu se primijeniti na slične slučajeve.

Deportacije

Povratak osoba koje ne mogu ostati treba se provoditi dosljednije nego do sada, smatraju u Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova. To posebno vrijedi za kriminalce i prijetnje. Trebalo bi im olakšati deportaciju i pritvor do deportacije.

Lakše spajanje obitelji za kvalificirane radnike

Kako bi Njemačka bila privlačnija za kvalificirane radnike iz trećih zemalja, tj. zemalja koje nisu članice EU-a, bit će olakšano spajanje obitelji: Rođaci kvalificiranih radnika tada više neće morati podnositi dokaz o poznavanju jezika prije ulaska u zemlju.

Drugi migracijski paket posebno se odnosi na useljavanje kvalificiranih radnika. Pet ministarstava usuglasilo se oko ključnih točaka o kojima je savezna vlada odlučila.

Izvor: dw(.)com

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.