Milijuni pisama nece biti dostavljena

Milijuni pisama nece biti dostavljena

U pošti štrajk upozorenja

N&P:D.A.

Milijun paketa i tri milijuna pisama ostalo je iza nas:
Sindikat Ver.di nastavio je štrajk upozorenja u Deutsche Postu.
Tisuće dostavljača prestale su s radom.

U sporu oko kolektivnog ugovora u Deutsche Postu, sindikat Ver.di nastavio je štrajk upozorenja. Nakon što su jučer fokus bili na centrima za pismo i pakete, u subotu je dostavno osoblje diljem zemlje pozvano da prekine s radom. “Sudjelovanje je dobro, kao i raspoloženje među štrajkačima”, rekao je glasnogovornik Ver.dija. Prema podacima tvrtke, pozivu na štrajk odazvalo se oko 9400 zaposlenika. U štrajk je stupilo nešto više od trećine onih koji bi trebali raditi po rasporedu.

Pošta je rekla da bi moglo doći do nekoliko dana kašnjenja u preuzimanju i isporuci pisama i paketa. U nekim regijama restriktivni učinak imali bi i teški vremenski uvjeti uzrokovani početkom zime. Prema podacima tvrtke, samo u subotu u zemlji nije prevezeno oko milijun paketa ili 15 posto uobičajene količine paketa. Osim toga, oko tri milijuna pisama je ostavljeno, rekli su iz tvrtke.

Sindikat traži povećanje plaća od 15 posto

Drugi krug kolektivnih pregovora između tvrtke sa sjedištem u Bonnu i sindikata u četvrtak također nije polučio opipljive rezultate. Ver.di traži 15 posto više plaća za oko 160.000 zaposlenika u Njemačkoj u razdoblju od dvanaest mjeseci.

Pošta je više puta odbacila zahtjev za plaću kao nerealan. Tvrtka je najavila da će staviti ponudu na stol u trećem krugu pregovora 8. i 9. veljače.

Izvor: www.tagesschau(.)de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.