Upozorenje na ‘eru opadanja prosperiteta’

Državna promidžbena banka KfW

Upozorenje na ‘eru opadanja prosperiteta’

Je li Njemačka pred gospodarskom prekretnicom? Državna razvojna banka KfW strahuje da će,
ako ne bude rješenja za probleme poput nedostatka kvalificiranih radnika, prije kraja ovog desetljeća započeti “era opadanja gospodarskog
prosperiteta“.

Državna razvojna banka KfW upozorila je na gospodarsku prekretnicu u Njemačkoj. Temelj za daljnji rast blagostanja se urušava, unaprijed je objavio “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, pozivajući se na analizu KfW-a.

Manje kvalificiranih radnika, manji razvoj produktivnosti

Sukladno tome, kao posebno prijeteći ocjenjuju se pad ponude kvalificiranih radnika i slab razvoj produktivnosti u poduzećima. Ako se ništa ne promijeni, Njemačka će prije kraja ovog desetljeća ući u “eru stagnacije, vjerojatno postupnog opadanja blagostanja”.

Prema izvješću, KfW kao još jedan problem vidi oskudne resurse. Za očekivati ​​je sve veće sukobe oko njihove upotrebe i distribucije.

“Jedinstveni izazov”

Glavni ekonomist KfW-a Fritzi Köhler-Geib rekao je novinama da kombinacija dugoročnog smanjenja domaće ponude radne snage i slabog razvoja produktivnosti “predstavlja jedinstveni izazov koji nam je nov u poslijeratnom razdoblju”.

Nekoliko je faktora ključno

Prema izvješću, stručnjaci KfW-a stoga predlažu tri mjere: natjerati ljude da rade u Njemačkoj, privući više imigranata u zemlju i povećati produktivnost rada. Nijedan od ovih vijaka za podešavanje sam ne može riješiti problem.

Izvor: tagesschau(.)de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.