Koji poslovi postoje u bolnici? / Kliničke struke

Koji poslovi postoje u bolnici?

N&P: D.A.

Bolnice zapošljavaju stručnjake iz raznih područja. Oni zapošljavaju i kliničko i nekliničko
osoblje kako bi pacijentima pružili najbolju moguću skrb i kako bi stvari tekle glatko.
Ako volite pomagati ljudima i raditi u zdravstvu, karijera u bolnici mogla bi biti za vas.
U ovom članku pojašnjavamo pitanje „Koji poslovi postoje u bolnici?“
i kažemo vam koliko zarađujete na pojedinim pozicijama.

Bolnice imaju različite odjele sa slobodnim radnim mjestima na kojima gotovo svatko može pronaći odgovarajući posao. Možete pronaći posao u bolnici bez obzira imate li medicinsku pozadinu ili određenu diplomu. Mnoga su zanimanja u bolnici moguća i bez diplome.

Koje struke postoje u bolnici: Klinička

Koji poslovi postoje u bolnici ako imate medicinsko obrazovanje? Kliničke profesije su one koje pružaju medicinsku skrb pacijentima u bolnici. Obično im je potrebna specijalizirana diploma i certifikacija ili licenciranje. Ovdje je popis bolničkih poslova za koje je potrebno medicinsko iskustvo.

1. Medicinski tehničar
Medicinski tehničari rade u bolničkom laboratoriju i provode brojanje stanica ili testove na lijekove i stvaraju bakterijske kulture. Oni pripremaju uzorke krvi i tkiva i koriste posebnu opremu za njihovo testiranje. Također bilježe i interpretiraju rezultate te ih priopćuju odgovornim liječnicima i voditeljima laboratorija. Prosječna plaća: 14,93 EUR po satu.

2. Radiolog
Radiolozi snimaju rendgenske snimke kako bi pomogli liječnicima da naprave dijagnostičke slike. To mogu biti slike organa, kostiju ili tkiva. Oni unaprijed razgovaraju s pacijentima o rendgenskom postupku i razjašnjavaju sve njihove nedoumice i pitanja. Zatim rezultate rendgenske snimke stavljaju na raspolaganje odgovornom zdravstvenom osoblju. Prosječna plaća: 31,78 eura po satu.

3. Nutricionist
Dijetetičari educiraju ljude o pravilnoj prehrani i pomažu im da se nose sa stanjima poput pretilosti i dijabetesa. Planiraju dijete na temelju cilja pacijenta: bilo da se radi o mršavljenju, debljanju, liječenju bolesti ili poboljšanju ukupne kvalitete života. Osim toga, izrađuju personalizirane recepte i planove obroka te dokumentiraju napredak. Prosječna plaća: 23,55 eura po satu.

4. Respiracijski terapeut
Respiratorni terapeuti liječe osobe s poteškoćama u disanju te dijagnosticiraju i liječe stanja poput astme ili bronhitisa. Također mogu pružiti hitnu pomoć pacijentima koji su pretrpjeli srčani udar ili druge traumatične događaje. Također mogu pomoći određenim skupinama stanovništva, poput starijih osoba ili nedonoščadi s plućnim bolestima. Rade s ventilatorima i stvaraju umjetne dišne ​​putove. Prosječna plaća: 3.791 EUR mjesečno.

5. Medicinska sestra
Medicinske sestre pružaju podršku liječnicima brigom i komunikacijom s bolesnim, ozlijeđenim ili oporavljenim pacijentima i njihovim obiteljima. Ovo zanimanje jedno je od najboljih zanimanja za obuku u bolnici. Oni provode preglede i pretrage, vode dosjee pacijenata i pomažu liječnicima u zahvatima. Medicinske sestre obavještavaju pacijente o njihovoj bolesti i daju im savjete o liječenju. U nekim slučajevima nude im i emocionalnu podršku. Prosječna plaća: 23,19 eura po satu.

6. Ergo terapeut
Radni terapeuti pomažu bolesnim, invalidnim, ozlijeđenim i oporavljenim pacijentima u svakodnevnim poslovima kao što su oblačenje, kupanje i pripremanje obroka. Pomažu ljudima da razviju ili ponovno steknu osnovne vještine koje su im potrebne za brigu o sebi. Ovi stručnjaci pacijentima nude specifične vježbe i terapiju za poboljšanje njihovih vještina i mobilnosti. Oni su također odgovorni za opremanje životnih i radnih prostora posebnim uređajima ili tehnologijama koje pomažu ljudima da se nose sa svakodnevnim zadacima. Prosječna plaća: 20,15 eura po satu.

7. Farmaceut
Za lijekove su odgovorni farmaceuti. Pripremaju ih i daju pacijentima. Objašnjavaju im kako mogu sigurno uzimati svoje lijekove. Oni razumiju kako lijekovi djeluju i gdje može doći do interakcija. Ljekarnici također upravljaju ljekarničkim zalihama i komuniciraju s bolničkim liječnicima o zalihama pojedinih lijekova. Također su kvalificirani za davanje zdravstvenih savjeta pacijentima. Prosječna plaća: 12,20 EUR po satu.

8. Medicinski pomoćnik
Medicinski djelatnici liječe pacijente pod medicinskim nadzorom. Vrše pretrage i vađenja krvi, daju cijepljenja, vode kartone pacijenata i daju informacije o zdravom načinu života. Osim toga, često su istovremeno odgovorni i za organizacijske procese, pa tako ponekad rade i na recepciji kako bi mogli pružiti informacije pacijentima. Ako ste zainteresirani za zdravstveno obrazovanje, ovo područje karijere moglo bi biti pravo za vas. Prosječna plaća: 14,65 eura po satu.

9. Kirurg
Kirurzi operiraju pacijente kako bi zaliječili ozljede ili pomogli u liječenju bolesti ili tumora. Obično su specijalizirani za jednu vrstu kirurgije, poput ortopedske, rekonstruktivne ili pedijatrijske. Kirurzi pomažu u pripremi i praćenju operacija svojih pacijenata, propisuju lijekove i vode povezane dosjee pacijenata. Tijekom operacija blisko surađuju s medicinskim sestrama i anesteziološkim timom. Prosječna plaća: 29,68 eura po satu.

10. Anesteziolog
Anesteziolozi pacijentima daju lijekove koji sprječavaju bol tijekom operacije i uspavljuju ih. Oni rade s kirurzima i liječnicima na planiranju odgovarajuće anestezije za pacijente na temelju postupka i njihove osobne povijesti bolesti. Bitno je primijeniti ispravnu dozu jer u suprotnom može doći do komplikacija. Oni prate pacijente tijekom i nakon primjene anestetika, prate sve komplikacije ili reakcije i pomažu im da dođu k svijesti nakon završetka postupka. Prosječna plaća: 31,27 eura po satu.

Dakle, pitanje nije “Koji poslovi postoje u bolnici?”, nego: “Koji posao birate?”.
Bez obzira imate li medicinsko obrazovanje ili ne, bolnica ima pravo mjesto za sva.

Izvor: www.de.indeed.com

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.