Iskustva / Kako pronaci posao kao njegovateljica

Iskustva / Kako pronaci posao kao njegovateljica


N: L.V.

Svoje iskustvo moram podijeliti sa vama! Cisto da ohrabrim i motiviram ostale…

Dakle, ovdje sam mjesec i pol dana. Radim kao njegovatelj u jednom starackom domu mjesec dana. Zadovoljan sam s placom, s kolegama… jedino mi organizacija (sto mi je placa kasnila desetak dana) nikako nije sjela.

Time razocaran, odlucih ja poslati zamolbe za posao posvuda, na sve oglase sto sam nasao u novinama, na netu gdje traze zdravstvene djelatnike. Bilo Pflegehelfere, bilo Krankenpflegere (sto jos nisam jer nemam Anerkennung).

I tako mi se javi jedna klinika i pozvala danas na razgovor k njima. Odusevljeni su mojim znanjem jezika posto sam stranac, da budem iskren na A2 razini sam.

Odusevljeni svime… Zena mi objasnila sto sve moram uraditi. Tecaj jezika sam vec poceo s realizacijom, sto im se takodjer svidjelo. Prvo se moram postom javiti na Regierung i kad dobijem od njih odgovor sto sve trebam odraditi, koliko dugo i na kojim odjelima, da dodjem ponovo k njima pa cemo napraviti plan i sklopiti ugovor o radu.

Dakle, radit cu kao pflegehelfer, a mislio sam da je to nemoguce raditi s tim zanimanjem u klinikama. Tako sam barem od drugih cuo i samo htjedoh reci da ne slusate druge nikada… Samo i iskljucivo svoj razum, svoje srce, budite uporni i sve je moguce.

Tek sam mjesec dana ovdje, nadam se da cu do kraja godine poceti raditi u toj klinici i to je to! Tada sam uspio u svom naumu.

Anerkennung nam je svima bitan… A mi koji smo iz Hrvatske, imamo srecu sto smo u EU pa to iskoristite! Ljudima iz Bosne i Srbije je daleko teze pa njihove zahtjeve nazalost odbijaju. A znajte da smo im mi iz Hrvatske jako dobro dosli i javite se obavezno klinikama…

Mozda ne sve, ali neke bi vas sigurno rado primile! Kod njih usput odradjujete praksu za Anerkennung (ne morate uciti), a i normalno ste placeni… Nista manje nego u domovima u kojima ste trenutno.

Zelim puno srece svima! 🙂

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.