Iskustvo kod prepisa auta sa HR na DE tablice

Iskustvo kod prepisa auta sa HR na DE tablice

N: M.H.

Pozdrav, evo da napisem svoje iskustvo oko prepisa auta sa HR na DE tablice, mozda nekome pomogne.

Škoda Octavia 2015. Godiste kupljen u Hr polovan u ovlastenom VW salonu. I NEMAM COC DOKUMENT!!

-Dosao na TÜV, covjek kaze bez coc nista, to vam kosta 200-300 eura (faca mu izgledala kao da pojma nema sto bi mi rekao kada sam dosao i rekao da su strane tablice na autu)

-Otisao odmah na ATU, kilometar dalje i ljudi preko broja sasije nasli auto, imao sam dakle samo HRV prometnu sa sobom! Napravili sve, rekli da je auto u redu, dali papir, platio i narucio se na Zulassungstelle (na ATU dosao bez termina, ali pise da se mora raditi termin inace)

-Otisao na Zulassung sa HR tablicama, ispunjenim papirom za porez, eVB brojem od osiguranja, prijavom na adresu u Njemackoj, HR prometnom, papirom od ATU-a i papirom da sam rezervirao tablice sa natpisom koji ja zelim (nije obavezno, ali onda mi daju neki njihov slucajni broj) i tamo zena trazi COC opet, reko nema, ATU je sve bez toga rijesio preko broja sasije i zena kaze ajde probat cemo bez toga i sve proslo u redu, preko broja sasije je sve mogla.

CIJENA: 112€ ATU (tehnicki), 62€ Zulassungstelle (nova prometna i papiri njemacki, naljepnice neke itd znaci recimo prepis odnosno uvoz auta u DE) i 35 eura tablice (inace su 25 valjda, ali sam 10€ platio rezervaciju jer sam htio svoju slovno-brojcanu kombinaciju.

Ovo je moje iskustvo, mozda nekome bude drugacije, mozda vam ne budu bez coc-a htjeli, mozda 100 drugih problema.. sa svima uljudno, nikakve tenzije i ide. Znaci kada kazu mora coc, pokusat lijepo, zamolit da proba preko šasije, a ne odmah kako je ovaj ili onaj mogao, ne znate svoj posao i te fore.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.