Njemačkim proizvođačima automobila nedostaju novi kupci

Njemačkim proizvođačima automobila nedostaju novi kupci

N&P: D.A.

Na sajmu IAA u Münchenu, električni kineski SUV-ovi luksuzne klase su među vrhuncima. To osjećaju i njemački proizvođači automobila. Vaša poslovna situacija se drastično pogoršava. Bolja je situacija s njihovim dobavljačima, koji specifičnim znanjem mogu postići rezultat.

Neposredno prije početka Münchenskog sajma automobila IAA, proizvođači u Njemačkoj se bore sa slabljenjem novih poslova. Gotovo polovica proizvođača automobila žalila se u kolovozu na nedostatak narudžbi kao prepreku proizvodnji, objavio je Institut IFO u svom mjesečnom istraživanju poduzeća. “Međutim, knjige narudžbi su još toliko pune da mogu pokriti pola godine”, dodaje se.

Proizvođači automobila drastično lošije ocjenjuju svoju poslovnu situaciju: barometar je u kolovozu pao na nulu, sa plus 34,6 bodova u srpnju. Osjetno padaju i očekivanja za iduće mjesece: ovaj barometar pao je s minus 48 na minus 75 bodova.

Općenito, raspoloženje među dobavljačima samo se malo pogoršalo. Za neke sektore očekivanja čak rastu. “Tvrtke dobavljači ponekad imaju specijalizirano tehničko znanje i iskustvo koje može promicati elektromobilnost i autonomnu vožnju jednako kao i alternativna rješenja mobilnosti – u cijelom svijetu, ne samo u Njemačkoj”, objašnjava Anita Wölfl, stručnjakinja u IFO Centru za industrijsku organizaciju i nove tehnologije.

Od 5. do 10. rujna u Münchenu se održava jedan od najvažnijih sajmova automobila u Europi, IAA Mobility. Tamo se njemačka automobilska industrija susreće s jačom konkurencijom iz Kine: svjetlucavi SUV-ovi luksuzne klase na baterije Xpeng, Nio, BYD i drugi među vrhuncima su u Münchenu.

“Sada možete doživjeti performanse kineske automobilske industrije usred Europe”, rekao je Peter Fintl iz konzultantske tvrtke Capgemini. Zapadu bi uzore pokazivali na vlastitom pragu. “Bit će to iskustvo koje će mnogima promijeniti život.”

Izvor: ntv.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.