Od srijede do petka / Verdi (njem. sindikat) poziva uslužno osoblje Lufthanse na ponovni štrajk upozorenja

Verdi (njem. sindikat) poziva uslužno osoblje Lufthanse na ponovni štrajk upozorenja

N&P:D.A.

Spor oko kolektivnog pregovaranja između Verdija i Lufthanse oko uvjeta rada zemaljskog osoblja još uvijek traje. Tvrtka doduše predstavlja novu ponudu, ali to sindikatu nije dovoljno. Sada prijeti još jedan štrajk upozorenja.

Putnici Lufthanse morat će se pripremiti na brojna otkazivanja letova u Njemačkoj od ove srijede. Sindikat Verdi pozvao je zemaljsko osoblje na trodnevni štrajk do petka. Prekid rada u sporu oko kolektivnog pregovaranja utječe na zaposlenike i pripravnike u tvrtkama Lufthansa Technik, Lufthansa Aviation Training i Lufthansa Technical Training, rekao je Verdi. Zaposlenici Lufthansa Technik Logistik i Lufthansa Technik Logistik Services pridružili bi se obustavi rada u različito vrijeme ovisno o lokaciji.

Verdi je dosad vodio dva štrajka upozorenja koji su trajali više od jednog dana tijekom sukoba, tijekom kojih je svaki put otkazano nekoliko stotina letova. Verdi je nedavno odbio novu ponudu Lufthanse kao neadekvatnu nakon dva dana kolektivnog pregovaranja. Lufthansa je ovaj prijedlog dala nakon posljednjeg vala štrajkova upozorenja zemaljskog osoblja.

Samo mala poboljšanja

“Još jednom smo napravili veliki korak prema Verdiju i predstavili novu, još poboljšanu ponudu”, nedavno je objavio direktor ljudskih resursa Michael Niggemann. Detaljnije, prvo od dva planirana povećanja tablice od 4 posto pomaknulo bi se s prosinca 2024. na ožujak ove godine. Osim toga, naknada za inflaciju od 3000 eura trebala bi se brže isplatiti.

Iz Verdija su sada objavili da je grupacija svoju ponudu u biti poboljšala samo u dva područja: smanjeni su nulti mjeseci koji još postoje u novoj ponudi, a održivo povećanje plaća poboljšano je za 0,5 posto. Istodobno, Lufthansa je ponovno produžila rok ponude za tri mjeseca na ukupno 28 mjeseci. Sindikat je kritizirao temeljni zahtjev od 12,5 posto koji je postavio Verdi, ali najmanje 500 eura više mjesečno, što se ne ostvaruje u novoj ponudi, koja je više nego dvostruko duža od zahtjeva. Već dogovoreno peto ročište održat će se 13. i 14. ožujka.

Izvor: n-tv.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.