PREVARA / Pazite tkome šaljete svoje podatke i preslike dokumenata!

Pazite tkome šaljete svoje podatke i preslike dokumenata!

N&P:D.A.

Učestali pokušaji prevara su idemousvijet redakciji dostavljeni.
O čemu se radi?
Uz pomoć platnih lista, potvrda za obračunavanje poreza i podataka iz osobne izkaznice ili putovnice se pokušava preusmjeriti povrat poreza ili vaša placa na drugi i nepoznati bankovski racun.

Tražite stan?

Ako trazite stan, onda od vaš uvijek traze platne liste, i puno drugih podataka. Dobor pazite i bude uvijek skeptični ako baš sve ide preko E-Maila i Whats-Upa. Tražite dostavu kopiju samo za relani i postoječi stan.

Tražite pomoć kod ispunjavanja podatak za dječiji doplatak?

Isto tako uvijek provjerite tkome šaljete svoje privatne podatke. Dali je osoba ili tvrtka povjerljiva i kako postupa sa vašim podacima.

Tražite kredit od banke preko nekoga savjetnika?

Provjerite tko je i kakvu reputaciju ima. Kakva iskustva su drugi imali sa dotičnom osobom.

Pa šta mogu da naprave sa mojim podacima?

Prevaranti mogu na osnovu vaših podataka podneti poreznu prijavu (Steuererklärung) i navode laznu adresu i IBAN u inozemstvo ili IBAN preko Revoluta. Povratak poreza se šalje u inozemstvo i vi ostajete praznih ruku.

Daljnja varijanta je da prevaranti šalju pismenim putem da želite da promjenite IBAN broja. Tako da vaša plača isto tako može biti preusmjerita na tudi račun u inozemstvu ili u njemačkoj.

Izvor : C.N.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.