Što je Zakon o kvalificiranoj imigraciji?

Što je Zakon o kvalificiranoj imigraciji?

N&P:D.A.

Izvor: hessen.netzwerk-iq.de

Zakon o kvalificiranoj imigraciji stupio je na snagu 1. ožujka 2020. To bi trebalo olakšati privlačenje kvalificiranih stručnjaka iz trećih zemalja (zemlje izvan EU-a). Većina izmjena pravila utjecala je na zakon o boravku, budući da se za strane kvalificirane radnike moraju izdati boravišne dozvole. Važni preduvjeti za početak rada u Njemačkoj bili su priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija i dokaz o poznavanju njemačkog jezika. Zakon bi sada trebalo dodatno razraditi po ovom i drugim točkama, budući da birokratske prepreke sprječavaju previše ljudi da se odluče useliti u Njemačku. Odluka o novom zakonu objavljena je 29. ožujka 2023. godine. Tri će puta omogućiti imigraciju u budućnosti:

Kvalifikacija: Za npr. B. IT stručnjacima koji već mogu doći u Njemačku s priznatom kvalifikacijom s EU plavom kartom, smanjit će se platni prag i duljina radnog iskustva te više nije potrebno znanje njemačkog jezika.

Iskustvo: Kvalificirani radnici s najmanje dvije godine radnog iskustva i stručnom kvalifikacijom priznatom u inozemstvu mogu doći u Njemačku bez prethodnog priznavanja kvalifikacije u Njemačkoj. Svakome tko ne dosegne potrebni platni prag mora se nastaviti priznavati stručna sprema.

Potencijal: Uvodi se kartica mogućnosti koja se temelji na bodovnom sustavu i omogućuje useljavanje osobama bez konkretne ponude posla. Kriteriji uključuju kvalifikacije, poznavanje njemačkog i engleskog jezika, profesionalno iskustvo, povezanost s Njemačkom, dob i potencijal partnera ili supružnika.

Osim toga, proširit će se takozvana regulacija Zapadnog Balkana i udvostručiti kvota. U budućnosti bi svake godine u Njemačku moglo emigrirati do 50.000 građana iz šest država Zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Izvor: br.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.