Obilne snježne padaline, posebno u središnjoj Njemačkoj

Obilne snježne padaline, posebno u središnjoj Njemačkoj

N&P:D.A.

Početak zime u travnju – traje i danas:
u Bavarskoj je ponegdje palo gotovo 30 centimetara,
a novi maksimum dosegnut je i u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.
Na mnogim mjestima bilo je problema s cestovnim prometom.

Zaglavljena vozila na A7

Prema navodima policije, ujutro je u blizini Kassela u sjevernom Hessenu Autobahn 7 bio potpuno zatvoren u smjeru sjevera zbog zaustavljenih i pokvarenih vozila. Osim toga, zbog srušenih stabala blokirano je nekoliko federalnih i državnih cesta u regiji. Službe za čišćenje i vatrogasne službe radile su “punom brzinom”, rekla je policija u Kasselu. Dužnosnici su “hitno” zamolili ljude u okrugu Kassel i sjevernom okrugu Schwalm-Eder da se suzdrže od vožnje i izbjegavaju šume zbog opasnosti od snježnih padalina. Postoji opasnost po život.

Nesreće na nastalom ledu dogodile su se i u Rhineland-Pfalz – na primjer na A1 kod Niederöfflingena. Nekoliko je automobila skliznulo jedno u drugo. Jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Stabla se naginju zbog opterećenja snijegom

Snijeg je zabilježen i u dijelovima Sjeverne Rajne-Vestfalije: U nedjelju navečer nekoliko je stabala u istočnoj Vestfaliji-Lippe slomilo pod težinom snijega. Kako je izvijestila policija, time je stvoreno oko 20 opasnih točaka. Suradnici lokalnih vatrogasnih postrojbi uklonili su srušena stabla i raščistili ulice. U Extertalu i Leopoldshöheu vozači su po snijegu i skliskim uvjetima vozilima sletjeli s ceste i završili u jarku. Nitko nije ozlijeđen. U ranim jutarnjim satima nekoliko centimetara snijega palo je u dijelovima Ostwestfalen-Lippea, a čak deset centimetara u Horn-Bad Meinbergu, rekao je policijski glasnogovornik.

U Borgentreichu u istočnoj Westfaliji palo je 16 centimetara snijega. Prema kvalificiranom meteorologu Larsu Kirchhübelu iz DWD-a, ovo je do sada najveća zabilježena vrijednost za travanjski dan za postaju Borgentreich, koja postoji od 1979. godine.

Gotovo 30 centimetara u Bavarskoj

Prema njegovim riječima, 16 centimetara je palo i u Bad Brambach-Hohendorfu u okrugu Vogtland u Saskoj i u Bad Hindelangu u Allgäuu. Za vikend je također padao jak snijeg u Rudnim planinama, gdje se ponovno formirao snježni pokrivač, osobito na visinama iznad 600 metara. Predvodnik snijega bila je meteorološka stanica u Kreuth-Glashütteu u Gornjoj Bavarskoj, gdje je zabilježeno 26 centimetara, prema meteorologu DWD-a Kirchhübelu.

Prema DWD-u, snijeg i skliski uvjeti mogu se očekivati ​​i u Baden-Württembergu, čak i na nižim nadmorskim visinama. Meteorološka služba također očekuje značajne količine svježeg snijega u planinama Thüringen. U planinama Donje Saske, meteorološka služba je za nedjelju predvidjela samo slab snijeg. Ali stvari također mogu postati skliske u dubokim područjima.

Nekoliko nesreća s ozlijeđenima

Zimsko vrijeme već je uzrokovalo nekoliko nesreća u subotu: 65-godišnji muškarac poginuo je u nesreći u kojoj je sudjelovalo nekoliko automobila u blizini Ilmenaua u Tiringiji u susnježici i temperaturama malo iznad 0 stupnjeva. Još dvije osobe su ozlijeđene. Došlo je do velikog sudara na Autocesti 70 u Gornjoj Frankoniji kada je bila skliska. Sudjelovalo je 29 vozila, uključujući automobile i međugradski autobus. Ozlijeđeno je 15 osoba.

U okrugu Zwickau u Saskoj u subotu navečer, nakratko zaleđene ceste dovele su do nekoliko nesreća u kojima su četiri osobe ozlijeđene. U istočnom Hessenu u okrugu Fulda četiri su osobe lakše ozlijeđene u nesreći na ledu. U Saksoniji-Anhaltu dogodila se nesreća sa sedam ozlijeđenih zbog tuče i poledice na A36 u okrugu Harz.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.