Ovako je sve počelo prije skoro 12 godina!

Ovako je sve počelo prije skoro 12 godina!

N:D.A.

Sve je počelo od slučajnog posta, kojeg sam ubacio u 21:35 10. 10. 2012. u jednoj grupi.
Kako znam? Lijepo. Facebook nista ne zaboravlja pa tako evo jedan isjecak iz toga vremena.

Dragi članovi svih IUSNJ – grupa. Ovdije je bio početak svih IUSNJ grupa koje danas postoje.
O tada do danas možete se i dalje informirati o životu i radu u Njemačkoj. Besplatno se učlanite
na web stranicu www.idemousvijet.com ili www.njemacka.org.

Nakon nekoliko dana našao sam se kao admin u grupi koja se zvala „Idemo u Njemačku“. Nisam imao pojma što admin radi i kako to ide.

Odmah sam primijetio Jadranku (jednu divnu osobu koja me je inspirirala za sve ovo) koja je uporno ubacivala nove postove, linkove, informacije o svemu i svačemu o životu i radu u Njemačkoj. Gotovo smo se natjecali tko će prije i brže pronaći informaciju o nekoj temi.
Uz Jadranku i moju malenkost imali smo jako puno administratora koji su nam pomogli da se grupa održi i zadrži ozbiljnost. Još jednom hvala svima za to.

Nakon određenog vremena grupa je dobila dinamiku koju nisam očekivao. Članova je bilo sve više i stvari su bile sve ozbiljnije. Nije se radilo samo o nekom linku, već o konkretnim upitima i poslu koji ima svoju cijenu. Ne želim kukati kako je uloženo 1000 sati rada na održavanje grupe.

Nakon nekog vremena napustio sam staru grupu “Idemo u Njemačku” jer je suosnivač te grupe imao svoja razmišljanja s kojima se nisam slagao. Nitko ne može nekoga „tjerati“ na nešto ako to radi dobrovoljno i volonterski.

Zato sam 14. 8. 2014. osnovao vlastitu grupu s nazivom

„Idemo u svijet – Njemačka“.

“Wow, kako sam pametan”, netko će reći. Osnovati grupu na FB najlakša je stvar, ali održavati je i puniti informacijama, nešto je sasvim drugo. Da ne pričam o ispadima pojedinaca i brisanju datoteka. Od tada vodim glavnu grupu s nekoliko admina i uz to još dvadesetak podgrupa s posebnim temama o migraciji u Njemačku.

Da bi sve funkcioniralo i bilo još bolje, napravio sam web stranicu www.idemousvijet.com koja se isključivo bavi radom i životom u Njemačkoj. Web stranica ima oko 800 različitih članaka (čiji broj i dalje raste) preko kojih možete naučiti važne stvari o Njemačkoj.

Na kraju želim se zahvaliti svima koji su moj rad podržali i dalje ga podržavaju, ali i onima koji su me prozivali.

Osjećam se sretan i zahvalan jer mogu svojim radom pomoći ljudima koji su došli ili tek dolaze.
Nadam se i dalje dobroj suradnji i druženju u svim IUSNJ grupama.

Želim Vam svima svu sreću svijeta, Božji blagoslov, zdravlja i uvijek sretnu ruku za sve Vaše poduhvate.

Vaš admin Dominko!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.