Koja vremensko razdoblja vrijedi za odmor i tišinu u Njemačkoj

Koja vremensko razdoblja vrijedi za odmor i tišinu u Njemačkoj

N&P:D.A.

Svatko tko ne poštuje razdoblja odmora i tišine reskira kaznu.
Pregled zakonskih propisa i propisa o zaštiti od buke u Njemačkoj.

Brzo košenje trave nedjeljom, uključivanje puhala za lišće za vrijeme ručka ili produženje glasne rođendanske zabave do kasno u noć – to ne biste trebali riskirati u Njemačkoj jer sve te aktivnosti krše vrijeme odmora ili propise o zaštiti od buke i stoga mogu biti prekršajno prijavljen.

Često nije lako pratiti kada i gdje se koje razdoblje odmora primjenjuje. Jer: Vrijeme odmora nije određeno u cijeloj zemlji, već je odgovornost države i općine, a ponekad ga reguliraju i privatni zakoni, na primjer tvrtke za upravljanje imovinom.

Odmor nedjeljom i praznicima

Sljedeće vrijedi za sve savezne države: nedjeljom i državnim praznicima zabranjen je rad koji npr. glasnom bukom narušava mir tijekom praznika od ponoći do ponoći. Svatko tko buši, udara čekićem ili sluša glasnu glazbu može očekivati ​​kaznu do 5.000 eura ako se susjed osjeća uznemiren zbog nastale pozadinske buke.

Kada je vrijeme za spavanje?

Noćna tišina vrijedi u svim saveznim državama svakog radnog dana od 22 do 7 sati i zabranjuje aktivnosti koje remete mir. Postoje iznimke za objedovanje na otvorenom od 22 sata. Međutim, ne postoji zakonska regulativa pri kojoj se glasnoća glazbe, razgovora ili drugih izvora buke koje ne uzrokuju strojevi smatraju remećenjem javnog reda i mira. Međutim, kao pravilo, glasnoća prostorije ne smije prelaziti oko 35 decibela.

Tko se noću želite tuširati do 30 minuta, spustiti bučne rolete ili pustiti vodu u WC školjki, ne morate brinuti o posljedicama. U svim ovim slučajevima sudovi su već presuđivali u korist onih koji izazivaju buku u sukobima. Susjedi također moraju tolerirati bučnu djecu i bebe, barem donekle.

Gdje postoji jos obavezni odmor i tišina u podne (Mittagsruhe)?

Suprotno onome što mnogi vjeruju, takozvani podnevni odmor nije predviđen u zakonima saveznih država. Određuju ga samo neke općine, na primjer lječilišta, ili tvrtke za upravljanje nekretninama i stoga se ne primjenjuje u cijeloj zemlji ili državi. Dakle, ako želite točno znati koja razdoblja odmora vrijede u kojem gradu ili stambenoj zgradi, trebali biste se obratiti lokalnoj općini ili ponovno pažljivo pročitati ugovor o najmu ili kućni red. Kršenje kućnog reda može rezultirati i posljedicama poput upozorenja ili, u najgorem slučaju, čak i otkaza ugovora o najmu.

Pregled vremena za odmaranje:

Zatvoreno nedjeljom i državnim praznicima: Vrijedi na odgovarajući dan od ponoći do ponoći u svim saveznim državama.

Noćna tišina: Primjenjuje se od 6 ujutro ili 7 ujutro u svim saveznim državama.

Vrijeme za ručak: nije regulirano na saveznoj ili državnoj razini i koriste ga samo neke općine ili tvrtke za upravljanje imovinom.

Zaštita od buke izvan tihih vremena

Ali čak i ako ne postoji podnevni odmor na nacionalnoj ili državnoj razini, takozvana Uredba o zaštiti od buke opreme i strojeva Saveznog zakona o kontroli imisije (32. BImSchV), (Maschinenlärmschutzverordnung des Bundes-Immissionsschutzgesetzes) osigurava da podnevni sat bude malo tiši, jer nisu svi vrtlarski i u ovom trenutku dopušteno je koristiti građevinsku opremu.

Kada košnja travnjaka postane skupa
U potpunosti je zabranjen rad kosilica za travu tijekom razdoblja odmora, tj. noću, nedjeljom, državnim praznicima ili tijekom razdoblja odmora koje reguliraju lokalne vlasti. Svatko tko prekrši ovu zabranu morat će posebno duboko zavući ruku u džep: primjerice, ako se travnjak kosi nedjeljom može biti kažnjena i do 50.000 eura.

Radnim danima od 7 do 9 sati, od 15 do 20 sati zabranjen je rad uređaja poput puhala za lišće i šikara. Kosilice se smiju koristiti svaki dan od 7 do 20 sati, u skladu sa svim važećim općinskim ili privatnim zakonskim propisima.

Izvor: zdf.de


Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.