Bundesagentur für Arbeit / 01 / Predodobrenje (Vorabzustimmung)

Bundesagentur für Arbeit / 01 / Predodobrenje (Vorabzustimmung)

Ulazak na tržište rada možete ubrzati ako prethodno dobijete odobrenje od Saveznog zavoda za zapošljavanje. Ako ste se već informirali, možete zatražiti prethodno odobrenje online:

Podnesi zahtjev >>> Antrag stellen

Htjeli biste zaposliti osobu iz tzv. treće zemlje. Osoba mora podnijeti zahtjev za vizu ili boravišnu dozvolu kako bi mogla raditi u Njemačkoj. U određenim slučajevima, prije nego što podnesete zahtjev, možemo provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti za zapošljavanje u Njemačkoj.

U tom slučaju izdat ćemo prethodnu suglasnost za zapošljavanje. Vaš budući zaposlenik tada može podnijeti zahtjev za vizu izravno u nadležnom diplomatskom predstavništvu. Proces dobivanja vize se u pravilu ubrzava putem prethodnog odobrenja jer se eliminiraju neki koraci u procesu. U nekim slučajevima za kratkoročno uvjetno zapošljavanje nije potrebna viza, već radna dozvola. Možete podnijeti zahtjev za prethodno odobrenje ili radnu dozvolu online.

Zakon:
Pravna osnova za prethodno odobrenje je članak 39. Zakona o prebivalištu (AufenthG) i članak 36. stavak 3. Pravilnika o zapošljavanju (BeschV).

Zahtjevi za predispitivanje

Kako bismo mogli razmotriti vašu prijavu za prethodno odobrenje, moraju biti ispunjeni sljedeći zahtjevi:

Osoba koju želite zaposliti…

još nije zatražio zahtjev za vizu u njemačkoj diplomatskoj misiji u inozemstvu ili

još nije podnio zahtjev za boravišnu dozvolu za plaćeno zaposlenje od imigracijskih vlasti.

Središnja služba za zapošljavanje stranaca i stručnjaka pri Saveznoj agenciji za zapošljavanje odgovorna je za prethodno odobrenje.

Poseban postupak: područije Zapadnog Balkana

Za radnike iz 6 zemalja Zapadnog Balkana koji žele produljiti svoju boravišnu dozvolu ne mogu se prijaviti za prethodno odobrenje. Za više informacija posjetite Propisi Zapadnog Balkana.

Izvor: arbeitsagentur.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.