Kako pronaći posao u Njemačkoj?

Zapošljavanje

                                              Kako pronaći posao u Njemačkoj?

N:D.A./L:I.R.

Ako razmišljate o trajnom odlasku i boravku u Njemačku i pronalaženju stalnog posla, najvažnija je priprema prije odlaska. Ako ste nespremni i nemate plan, to vam je već prva i najveća greška u samom startu migracije u Njemačku.

Morate imati plan i strategiju kako doći do posla, u kojem dijelu Njemačke, u kojem gradu, u kojem području ekonomije se traže radnici, istražiti kolika je stopa zaposlenosti u određenim zanimanjima.

Životopis

Životopis mora biti što bolje napisan i to na njemačkom jeziku. Većinom se upotrebljava tabelarni sustav pisanja s kronološkim redom Vaših radnih mjesta od posljednjega prema starijima, studijima, školovanjem, praksom, volonterstvom i dodatnim edukacijama. Životopis mora imati određenu formu i mora biti 100% gramatički i pravopisno točno napisan. Neka Vam nekoliko osoba provjeri napisano ili, još bolje, neka Vam netko profesionalno napiše. Životopis se na njemačkom jeziku zove Lebenslauf.

Molbe

Isto kao i životopis, molba je važna, ako ne i važnija jer postoje različite vrste molbi koje možete i morate pisati da biste povećali svoje šanse.

Inicijativna molba

Kada pišete molbu, imate inicijativnu molbu u kojoj opisujete svoje sposobnosti, ali uzmite u obzir i to što se od Vas traži. Morate imati informacije što bi se od Vas moglo tražiti.

Molba napisana prema oglasu posla

U oglasu su navedene potrebne informacije koje morate ispuniti na postavljene zadatke. Prilagodite Vaš profil onom profilu koji se u oglasu traži.

Dokumenti

Kod svakog pisanja zamolbe morate priložiti i fotokopije Vaših diploma ili potvrda o znanju tražene struke. Morate biti spremni ići na brojne intervjue za posao te imati pripremljenu dobru prezentaciju poslodavcu o tome zašto ste baš Vi najbolji izbor za određeni posao. Morate se znati prodati!

Financiranje

Morate biti spremni financijski izdržati početno razdoblje traženja posla, a koje se može jako odužiti. To uključuje nalaženje stana, hranu te ostale Vaše potrebe.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.