Podgorica / Sistem zakazivanja termina kod Federalnog ministarstva vanjskih poslova Njemačke

Obavljanje plaćene djelatnosti prema članu 26 stav 2 Uredbe o zapošljavanju
(„Odredbe za Zapadni Balkan“)

Ovdje se možete prijaviti za dodjelu termina (u toku sljedećeg mjeseca) za podnošenje  zahtjeva za vizu u skladu sa članom 26 stav 2 Uredbe o zapošljavanju.

Molimo da se registrujete samo ukoliko ste  u potpunosti pripremili neophodna dokumenta, jer podnošenje nepotpunih podataka može dovesti do odbijanja Vašeg zahtjeva.  

Spisak potrebnih dokumenata možete naći ovdje.

Svakog mjeseca se otvara  lista čekanja  za naredni mjesec. Datum otvaranja može varirati.

Nakon što ste unijeli Vaše podatke u listu čekanja za termin, automatski ćete dobiti elektronsku poruku (e-mail) sa potvrdom Vašeg  broja registracije.

Čim termin za Vas bude slobodan, 1 do 2 sedmice prije njega ćete dobiti drugi elektronski mejl sa datumom i časom Vašeg termina. Molimo da se prijavite sa Vašom ličnom e-mail adresom i osigurate da dobijate naše mejlove, jer se komunikacija odvija isključivo putem elektronske pošte.

Molimo da redovno provjeravate i SPAM folder u Vašem e-mail nalogu, kao i podešavanja za isti. U suprotnom rizikujete da poruke ne dođu do Vas i da time izgubite termin koji Vam je dodijelila Ambasada.

Molimo Vas da uzmete u obzir da navođenje nepotpunih ili netačnih podataka pri registraciji vodi ka tome da Vam pristup Viznom odjeljenju bude uskraćen.

Prije svega,  moraju biti tačni ime i prezime, kao i broj pasoša, te moraju u potpunosti odgovarati podacima navedenim u Vašim važećim ličnim dokumentima.  

Nije moguće korigovati podatke poslije registracije, već morate stornirati Vašu registraciju i zatim se ponovo registrovati i unijeti tačne podatke.

Rezervacija termina preko portala Ambasade je bila i ostaje besplatna.

Naplaćuju se isključivo takse za obradu viznog zahtjeva. Mogućnosti za rezervaciju su jednake za sva lica.

Posrednici ili agencije nemaju poseban ili povlašćen pristup listi čekanja Ambasade i ne dobijaju posebne termine. Ponude (posrednika ili agencija) koje obuhvataju „posebne termine“ nijesu ozbiljne.

Izvor: Terminvergabesystem des Auswärtigen Amts — Podgorica

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.