Siromaštvo djece poraslo je na najvišu razinu u posljednjih nekoliko godina

Siromaštvo djece poraslo je na najvišu razinu u posljednjih nekoliko godina – ljevica poziva na stvarna rješenja

N & P:D.A.

Brojke Ministarstva rada

Ove brojke moraju alarmirati! Siromaštvo djece u Njemačkoj poraslo je na najvišu razinu u posljednjih nekoliko godina. U 2021. godini stopa rizika od siromaštva među djecom iznosila je 20,8 posto. To je najveća vrijednost koja je izmjerena u procjenama tzv. mikrocenzusa od 2015. godine. Prema izvješću, stopa rizika od siromaštva djece i mladih tada je iznosila 19,7 posto, a 2020. iznosit će 20,4 posto.

Ljevica zahtijeva stvarna rješenja za djecu u siromaštvu Dramatične brojke dio su odgovora saveznog ministarstva rada na zahtjev skupine Ljevice, o čemu izvještava Augsburger Allgemeine.

Čelnik parlamentarne skupine ljevice Dietmar Bartsch upozorio je s obzirom na razvoj situacije na neizbježno daljnje pogoršanje situacije za milijune djece u Njemačkoj. “S inflacijom i vrtoglavim skokom cijena energije, postoji rizik od još jednog golemog povećanja dječjeg siromaštva”, rekao je novinama. “Sada nam treba zaštitni štit za obitelji u Njemačkoj.”

Vladina koalicija Ampel mora “dodati osnovnu sigurnost djece otpornu na siromaštvo” trećem paketu pomoći, zahtijeva čelnik ljevice . Planirano povećanje dječjeg doplatka za 18 eura očito nije dovoljno.

Smatra se da su djeca u riziku od siromaštva ako žive u kućanstvima s manje od 60 posto srednjeg dohotka cjelokupnog stanovništva.

Izvor: www(.)berliner-kurier.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.