Prikriva se da u Hrvatskoj vec živi oko 5 posto stranaca?

N:D.A.

Prikriva se da u Hrvatskoj vec živi oko 5 posto stranaca

Naglašava da je velik problem činjenica što smo ostali bez uvida u to koliko stranaca živi u Hrvatskoj:

“Upitna je metodologija. Zato smo odmah u početku izašli s podatkom, koji je DZS kasnije korigirao, a to je da je danas sigurno 200 tisuća građana manje, smanjili su 17.000 od prve objave dosad.

Još veći problem je što nije popisao strance u Hrvatskoj, to je po meni drugo najvažnije pitanje, prikriva se da u Hrvatskoj već živi oko 5 posto stranaca, oko 200.000, to je dio strane radne snage, bogati europski umirovljenici, migranti i ne računajući izbjeglice iz Ukrajine. Sam MUP nam je u siječnju potvrdio da u Hrvatskoj ima reguliran status stranca 102.000 građana i preko 1.000 tražitelja azila. Ostali smo bez uvida u ključno pitanje da se u Hrvatskoj priprema otvaranje Hrvatske za stranu radnu snagu u korist krupnog kapitala bez znanja hrvatskih građana. Za pet posto populacije ne znamo ni odakle je stigla ni kako je integrirati.”

Napominje da se stvari moraju regulirati jer stranci uzrokuju pad cijena rada i potiču daljnje iseljavanje. “Treba to promatrati ozbiljno, pitanje je cijelog društva kako se postaviti. Imamo novu srednju klasu koja želi useljavanje i vrijednosti koje ne odgovaraju staroj srednjoj klasi koja želi jačanje nacionalnog identiteta, više katoličanstva, više tracidije, više obitelji. Taj sukob će se manifestirati na pitanju useljavanja”, dodaje Jurić na N1(HRV).

Izvor: n1info(.)hr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.