Kako se pripremiti za moguće nestanke struje / 3. dio

Briga zbog nestanka struje

Kako se pripremiti za moguće nestanke struje / 3. dio

Ako struje nestane na dulje vrijeme, ništa ne radi: nema tekuće vode, nema ispiranja zahoda, nema štednjaka, nema telefona i internetske veze. Evo savjeta kako se dobro pripremiti.

Medicinska pomoć

vatko tko treba električni ventilator, ne može napustiti svoj stan na 5. katu bez dizala ili ima druga ograničenja, može se prijaviti u novi registar hitnih slučajeva. Mjesno nadležni nadzorni centri vatrogasnih postrojbi i službi spašavanja u mogućnosti su pružiti pomoć prema potrebi. Oni kojima je potrebna pomoć ili njihovi njegovatelji mogu se registrirati online na notfallregister.eu na ovom popisu.

Osim toga, u kućanstvu uvijek trebate imati zalihe potrebnih lijekova. “Ali i opće lijekove protiv bolova, sirup protiv kašlja – sve što vam može zatrebati. Ponovno provjerite svoju prvu pomoć”, kaže Michalowski.

Dogovor sa obitelji i prijateljima

Nestalo je struje – vlakovi više ne voze, članovi obitelji, rođaci koji žive sami ili prijatelji mogu negdje zapeti. A sada? “Dogovorite mjesta susreta, posebno s djecom. Na primjer, da svi dođu kući i da se ne tražite međusobno”, savjetuje Schmitt. “Ili da se nađete na željezničkoj stanici. I kada. Jer netko će možda morati hodati dva sata kući kad vlakovi prestanu voziti – tako kažu, svaki sat na sat, nađete se tu i tamo.” Ili tko ima auto skuplja ostale.

Također biste trebali uzeti u obzir da zvono na vratima više ne radi. Ono što ne bi trebao biti problem u obiteljskoj kući je svakako problem na petom katu stambene zgrade u dvorištu. I tu može pomoći dogovor, primjerice da svakih pola sata netko otvara vrata dolje.

Ako je moguće, dogovorite se s prijateljima ili rodbinom u drugim gradovima. Onda možete jedno drugom ponuditi sklonište u hitnim slučajevima. Jer možda struja već bez problema teče jedno mjesto dalje.

Izvor: ntv(.)de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.