Koji poslovi postoje u bolnici? / Nekliničke struke

Koji poslovi postoje u bolnici?

N&P:D.A.

Koji poslovi postoje u bolnici za koje nije potrebno medicinsko iskustvo?
Neklinička zanimanja su ona koja ne uključuju brigu o pacijentima.
One mogu uključivati ​​administrativne i poslovne uloge kao što su upravljanje ili računovodstvo.
Neki su prikladni za početak karijere i zahtijevaju samo naukovanje, dok drugi zahtijevaju srednju školu, diplomu ili nekoliko godina profesionalnog iskustva. Ovdje je popis nekliničkih poslova u bolnici.

1. Recepcionar
Recepcionari dočekuju pacijente koji ulaze u bolnicu, uzimaju njihove zdravstvene i osobne podatke i pitaju za razlog posjeta. Oni prijavljuju pacijente i pohranjuju njihove podatke u bolnički sustav. Uključene su i informacije o osiguranju. Kada nisu u interakciji s pacijentima, recepcionari odgovaraju i upućuju pozive ili komuniciraju s medicinskim sestrama i liječnicima. Prosječna plaća: 13,97 EUR po satu.

2. Stručni službenik
Službenici za medicinsku dokumentaciju organiziraju i arhiviraju podatke o pacijentima. To uključuje osobnu i medicinsku povijest, kao i dokumente o prijemu i otpustu. Evidenciju daju bolničkim odjelima kada ih zatraže. Za ovu profesiju važno je raditi povjerljivo i uvijek ažurirati dosjee. Prosječna plaća: 14,43 EUR po satu.

3. Medicinski socijalni radnik
Socijalni radnici pomažu pacijentima i njihovim obiteljima da se nose s fizičkim, emocionalnim i financijskim teretom hospitalizacije. Sastaju se s pacijentima i razgovaraju s njima o tome što mogu očekivati ​​od njihovog stanja i procesa oporavka. Oni također pružaju podršku u teškim situacijama, kao što je dijagnoza bolesti opasne po život. Socijalni radnici također podučavaju medicinske sestre i liječnike o pacijentima koji pate od depresije ili anksioznosti, na primjer. Prosječna plaća: 18,79 EUR po satu.

4. Informatičar
Informatičari održavaju bolnička računala, mreže i poslužitelje. Oni održavaju softver ažuriranim i osiguravaju da su kritični podaci u bolničkim računalnim sustavima privatni i zaštićeni od kibernetičkih prijetnji. Neki zdravstveni informatičari također dizajniraju i održavaju elektroničke sustave medicinske dokumentacije koji pohranjuju podatke o pacijentima. Prosječna plaća: 17,45 EUR po satu.

5. Voditelj kadrovske službe
Voditelji ljudskih resursa odgovorni su za bolničko osoblje. Oni nadgledaju proces zapošljavanja, obučavaju nove stručnjake i komuniciraju s postojećim zaposlenicima kako bi riješili sukobe i proveli politike radnog mjesta. Upravljanje ljudskim potencijalima također brine o bolničkom proračunu i mogućnostima stručnog usavršavanja. Ona osigurava da je bolnica u skladu s državnim i saveznim propisima i osigurava sigurno radno mjesto za zaposlenike. Prosječna plaća: 28,24 EUR po satu.

6. Poslovni direktor
Menadžeri su glavni administratori u bolnici. Nadzirat ćete svakodnevno poslovanje tvrtke i razvijati dugoročne strategije kako biste osigurali nesmetano poslovanje. Oni surađuju s upravom i voditeljima odjela kako bi pacijentima osigurali najbolju moguću skrb. Njezine odgovornosti također uključuju osiguravanje da bolnica poštuje zakone i propise te da je kvaliteta skrbi visoka. Prosječna plaća: 4.139 EUR mjesečno.

Dakle, pitanje nije “Koji poslovi postoje u bolnici?”, nego: “Koji posao birate?”.
Bez obzira imate li medicinsko obrazovanje ili ne, bolnica ima pravo mjesto za svakoga.

Izvor: www.de.indeed.com

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.